Viral στο TikTok το μωρό με το μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο

Viral στο TikTok το μωρό με το μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο

Σταρ από τη γέννησή της είναι η πέντε μηνών Άιλα Σάμερ Μούτσα, που έχει γίνει viral στο TikTok για το… μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό της.

Οι γονείς της μικρούλας, που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο, άρχισαν να χρησιμοποιούν τη δημοφιλή πλατφόρμα για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την πάθηση της Άιλα Σάμερ, η οποία γεννήθηκε με μόνιμο χαμόγελο.

Η Κριστίνα Βέρτσερ, 21 ετών, και ο Μπλέιζ Μούτσα, 20 ετών, ήταν κατενθουσιασμένοι ανυπομονώντας να υποδεχθούν το νεογέννητό τους, αλλά τους ενημέρωσαν ότι το στόμα της Άιλα δεν είναι φυσιολογικό. Το νεογέννητο είχε αναπτύξει μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση που ονομάζεται bilateral macrostomia (αμφοτερόπλευρη μακροστομία) και σημαίνει ότι το στόμα δεν διαμορφώνεται σωστά ενώ το έμβρυο είναι ακόμη στη μήτρα

Ο Μπλέιζ κι εγώ δεν γνωρίζαμε γι’ αυτήν την κατάσταση ούτε είχαμε γνωρίσει ποτέ κάποιον που να έχει γεννηθεί με μακροστομία είπε η  Βέρτσερ που ζει στη Νότια Αυστραλία. Οπότε πάθαμε σοκ

Σε συγκριτική μελέτη, που δημοσιεύτηκε το 2007 στο περιοδικό “Cleft Palate-Craniofacial”, καταγράφονταν μόλις 14 περιπτώσεις. Αν και είναι πιθανό τα περιστατικά να έχουν αυξηθεί από τότε, η πάθηση εξακολουθεί να είναι τόσο σπάνια που ήταν η πρώτη φορά που ο γιατρός στο Ιατρικό Κέντρο την έβλεπε. Επιπλέον, στα υπερηχογραφήματα δεν είχε φανεί το ασυνήθιστα μεγάλο άνοιγμα του στόματος, το οποίο σόκαρε τους γιατρούς κατά την καισαρική τομή. 

Η νεαρή γυναίκα είπε πως όταν είδε την κόρη της για πρώτη φορά, η κατάσταση ήταν ολοφάνερη αφού η Άιλα ήταν μικροσκοπική. Οι γιατροί τους ενημέρωσαν λίγες ώρες μετά τον τοκετό για την πάθηση του βρέφους. “Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ως μητέρα ήταν τι είχα κάνει λάθος, ιδιαίτερα αφού ήμουν τόσο σχολαστική σε όλη μου την εγκυμοσύνη”, επεσήμανε.

Τους καθησύχασαν οι γιατροί ότι ήταν κάτι που ως γονείς αυτοί δεν μπορούσαν να ελέγξουν και πως δεν ήταν δικό τους λάθος καθώς περίμεναν να ολοκληρωθεί ο γενετικός έλεγχος. Τελικά, οι γιατροί διέγνωσαν την Άιλα με την πάθηση.

Η μακροστομία, ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αισθητική ανωμαλία — μπορεί να επηρεάσει τα βρέφη στον τρόπο θηλασμού. Λόγω της επίδρασης που έχει στη λειτουργικότητα του προσώπου, οι ασθενείς με μακροστομία συχνά πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Τους μήνες αυτούς οι γονείς δημιούργησαν λογαριασμό στο TikTok για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για την πάθηση της κόρης τους, σε μια προσπάθεια να βρουν και τις ανάλογες απαντήσεις. Στον λογαριασμό τους, που έχει περισσότερους από 118.000 ακολούθους, ανεβάζουν βίντεο της Άιλα όπου η μικρούλα χαμογελά με το πλατύ της χαμόγελο.

Κάποιοι χρήστες της πλατφόρμας αφήνουν ένα όμορφο σχόλιο για το μωράκι και άλλοι κοροϊδεύουν το πρόσωπο της Άιλα.

@cristinakylievercher @martelystore #trending #viral #fyp #hitthisup #cute #baby #outfit ♬ original sound - Leezenyyy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα