Γυναίκα γέννησε δεκάδυμα κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Γυναίκα γέννησε δεκάδυμα κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Μια γυναίκα από τη Νότια Αφρική γέννησε 10 μωρά σε μια μόνο κύηση, κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Ο σύζυγος της Gosiame Thamara Sithole , είπε ότι έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι περιμένουν δέκα μωρά καθώς στους προγεννητικούς ελέγχους είχαν φανεί μόνο τα οκτώ.

 «Είναι επτά αγόρια και τρία κορίτσια. Είμαι χαρούμενος. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος. Δεν μπορώ να μιλήσω πολύ», δήλωσε ο σύζυγός, Teboho Tsotetsi στο Pretoria News μετά τη γέννηση των μωρών το βράδυ της Δευτέρας.

Η 37χρονης μαμά είχε γεννήσει δίδυμα στο παρελθόν, τα οποία είναι τώρα έξι ετών.

 Η γυναίκα φέρεται να είναι σε καλή υγεία μετά τον τοκετό με καισαρική τομή στις 29 εβδομάδες, το βράδυ της Δευτέρας.

Αξιωματούχος της Νοτίου Αφρικής επιβεβαίωσε τη γέννηση των δεκάδυμων στο BBC. Από την πλευρά τους, η διοίκηση των Ρεκόρ Γκίνες ανέφερε στο BBC ότι ερευνά την υπόθεση της κ. Sithole.

Μέχρι πρόσφατα το ρεκόρ της γέννας με τα περισσότερα μωρά που επιβίωσαν, κατείχε μια γυναίκα που είχε γεννήσει οκτώ μωρά στις ΗΠΑ το 2009.

 Τον περασμένο μήνα, η 25χρονη Halima Cissé από το Μάλι γέννησε εννέα μωρά, τα οποία φέρεται να πηγαίνουν καλά στην υγεία τους. Νοσηλεύονται σε κλινική στο Μαρόκο.

Οι γεννήσεις με περισσότερα από τρία μωρά είναι σπάνιες και συχνά είναι αποτέλεσμα τεχνητής γονιμοποίησης αλλά σε αυτήν την περίπτωση το ζευγάρι λέει ότι συνέλαβε φυσιολογικά.

Μιλώντας στην Pretoria News πριν από ένα μήνα, η μητέρα των 12 πλέον παιδιών είπε ότι η εγκυμοσύνη της ήταν «σκληρή στην αρχή» και ανησυχούσε για την επιβίωση των μωρών της.

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα