Επιμένει η Λατινοπούλου: Οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα

Επιμένει η Λατινοπούλου: Οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα

Θύελλα αντιδράσεων στα social media ξεσήκωσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου με ένα βίντεο το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έβαλε στο στόχαστρο αξύριστες μασχάλες και ραγάδες και προκάλεσε κύμα σχολίων με την τοποθέτηση της.

Το πρωί της Τετάρτης, η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, πέρασε το κατώφλι του «Πρωινού» για να εξηγήσει τι εννοούσε με την τοποθέτηση της. 

Μεταξύ άλλων, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ανέφερε: «Ξεκίνησε όλο αυτό από την κόρη της Καμάλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι έχει κυκλοφορήσει ένα φαινόμενο το οποίο έρχεται από το εξωτερικό και είναι πολύ έντονο και στην Ελλάδα. Αν γυρνούσα και έλεγα αυτήν την στιγμή ότι έχω μετανιώσει δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα θα ήμουν πιο επεξηγηματική γιατί κάποια παρερμηνεύθηκαν.

Οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα.
Είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψη μου ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα.
Υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Η ενδοοικογενειακή βία για παράδειγμα. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα θέλει να δείξει την τρίχα στη μασχάλη της είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται η κοιλιά σε μια φωτογραφία και άλλο να ζουμάρει σε αυτό.

Δεν το κάνω αυτό για να κάνω καριέρα. Πιστεύω ότι αποπροσανατολίζει από τους ουσιαστικούς αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Αυτή είναι η άποψη μου. Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου… Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν αυτά τα οποία είπε είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη. Έχω ατέλειες αλλά δε θα βγάλω ποτέ φωτογραφία που εστιάζει στις ραγάδες μου.

Συγκεκριμένες οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα. Θα πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, τις πράξεις μας και να παλέψουμε για κάτι καλύτερο και όχι να ασχολούμαστε με τρίχες. Για ποιο λόγο να μένουμε οι γυναίκες στο σώμα μας; Γιατί να δείχνουμε συγκεκριμένα σημεία του σώματος μας;».

Τι έλεγε στο βίντεο της η Αφροδίτη Λατινοπούλου
 Η κ. Λατινοπούλου, ακούγεται στο βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram να λέει: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ ότι υπάρχει μια τάση στα social media την οποία νομίζω ότι δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο ασχολίαστη διότι καταστρέφεται η κοσμοθεωρία μας, η κοινωνία μας και γενικότερα όλα όσα έχουμε μάθει.

Πρόκειται για τις περιβόητες φωτογραφίες γυναικών οι οποίες αναδεικνύουν τα τριχωτά σημεία του σώματος τους. Αφήνουν τρίχες στα πόδια και τα φωτογραφίζουν. Τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους.

Και αναρωτιέμαι… Στους άντρες μπορεί, προφανώς και να μην αρέσουν ή να αρέσουν αλλά ας το αφήσουμε λίγο έξω το κομμάτι των ανδρών.

Εγώ, που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα. Αισθάνομαι ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιου είδους φωτογραφίες. Που είμαι γυναίκα. Δεν μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω. Και δεν καταλαβαίνω. Αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι. Εγώ γιατί να το βλέπω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ ωραίο και πάρα πολύ φυσιολογικό. Δεν είναι! Είναι άσχημο. Και βλέπουμε από την άλλη συνεχώς τους άντρες, ολοένα και περισσότερο να γέρνουν προς την γυναικεία φύση, ξυρίζονται παντού, βάφονται, φοράνε ολοένα και περισσότερο, γυναικεία ρούχα, γενικότερα κάνουν πράγματα τα οποία συνηθίζουν να κάνουν οι γυναίκες.

Από την άλλη οι γυναίκες γέρνουν προς τους άνδρες. Μένουν αξύριστες. Προβάλλουν το ότι είναι αξύριστες, ντύνονται με oversized ρούχα και πολλές φορές ανδρικά ρούχα, και όλο αυτό θέλουν να δείξουν ότι είναι φυσικολογικό. Δεν είναι. Και δεν είναι όχι μόνο φυσιολογικό, είναι αποκρουστικό. Και για τις γυναίκες, και για τους άνδρες. Ε λοιπόν, μια νοσηρή μειοψηφία δεν θα καταφέρει να αλλάξει στην πλειοψηφία τα πρότυπα ομορφιάς. Ούτε το φυσιολογικό που έχουμε μάθει έως τώρα. Όλοι μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε. Και αυτοί οι άνθρωποι που μιλούν για υποτιθέμενη εξέλιξη, ας κάτσουν να σκεφτούν τι σημαίνει εξέλιξη, γιατί σε καμία περίπτωση, αυτό το οποίο αναδεικνύουν δεν είναι εξέλιξη. Αυτή είναι η εποχή των σπηλαίων. Γιατί τότε ήταν η τελευταία φορά που μια γυναίκα δεν περιποιούταν τον εαυτό της».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα