Οι βουλευτές – γιατροί πήγαν να πιάσουν δουλειά στα νοσοκομεία και τους έδιωξαν

Οι βουλευτές – γιατροί πήγαν να πιάσουν δουλειά στα νοσοκομεία και τους έδιωξαν

Ενώ εδώ και ημέρες οι βουλευτές – γιατροί, ο ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν δημοσίως την προθυμία τους να ξαναφορέσουν στην ιατρική στολή, ώστε να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορονοϊού, η κυβέρνηση και το κράτος πιάνονται για ακόμη μια φορά απροετοίμαστοι προκειμένου να τους απορροφήσουν, λόγω… αστικής ευθύνης.

Αυτό τουλάχιστον φανερώνεται περίτρανα από χαρακτηριστικά παραδείγματα που μεταφέρει η στήλη «Βηματοδότης». Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, το πρωί της Πέμπτης παρουσιάστηκε στο γραφείο του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ο πρώτος βουλευτής που δήλωσε εθελοντής, ο πνευμονολόγος Γιώργος Λαμπρούλης. «Χαίρετε, ήρθα εθελοντής», είπε. Ο διοικητής και το προσωπικό υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τον βουλευτή, λέγοντάς του πόσο ανάγκη τον έχουν στα δύσκολα περιστατικά νοσηλείας αλλά και διασωλήνωσης ασθενών με Covid.

Ο κ. Λαμπρούλης και αυτός έδειξε τη χαρά του, αφού ζήτησε να ανασταλούν τα καθήκοντά του ως βουλευτή για να πιάσει αμέσως δουλειά στο νοσοκομείο: «Εντάξει λοιπόν», τους είπε. «Αύριο φοράω ποδιά και έρχομαι στο νοσοκομείο». Εδώ ακριβώς συνέβη το εξής περίεργο: «Ένα λεπτό», του λένε από το νοσοκομείο, «θα πρέπει πρώτα να δούμε το καθεστώς που διέπει τους εθελοντές». Και ξέρετε γιατί; Για την αστική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ «τα έχασε» και τους ρώτησε: «Δεν έχετε ανάγκη από πνευμονολόγους; Γι’ αυτό ήρθα». Οι άλλοι τον κοίταζαν έκπληκτοι: «Και η αστική ευθύνη; Πρέπει να δούμε το θέμα». Έτσι έφυγε άπραγος και έως το πρωί της Παρασκευής που γράφονταν αυτές οι γραμμές ουδείς από τους 17 εθελοντές γιατρούς έπιασε δουλειά. Το ίδιο συνέβη και με τον «γαλάζιο» βουλευτή Χρήστο Κέλλα (αναισθησιολόγο- εντατικολόγο) που εμφανίστηκε και στα τρία νοσοκομεία της Θεσσαλίας, αλλά του είπαν και αυτού να… περιμένει έως ότου ρυθμιστεί το θέμα του εθελοντισμού. Ο κ. Κέλλας πήρε αμέσως τηλέφωνο το υπουργείο Υγείας όπου του υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν λίαν συντόμως τροπολογία στη Βουλή που θα ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα. Έως ότου όμως συμβεί αυτό δεν θα μπορούν να προσφέρουν ούτε εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα