Πενταόροφο σχολείο έβγαλε πόδια και άλλαξε τοποθεσία

Πενταόροφο σχολείο έβγαλε πόδια και άλλαξε τοποθεσία

Στην Κίνα οι αρχές μπροστά στον κίνδυνο να κατεδαφίσουν ένα ιστορικό σχολείο, αποφάσισαν να το εγκαταστήσουν αλλού και έτσι του έβαλαν πόδια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πενταόροφο δημοτικό σχολείο στην Σαγκάη που είναι 85 ετών. Σύμφωνα με δήλωση της επαρχίας Huangpu, το δημοτικό σχολείο Lagena είχε κατασκευαστεί το 1935 από το δημοτικό συμβούλιο της πρώην γαλλικής παραχώρησης της Σαγκάης. Ο λόγος που έπρεπε να μετακινηθεί ήταν για να δημιουργηθεί χώρος για ένα νέο εμπορικό και γραφικό συγκρότημα, το οποίο θα ολοκληρωθεί έως το 2023.

Έτσι, οι μηχανικοί αντί να το κατεδαφίσουν του πρόσθεσαν στηρίγματα για την μετεγκατάσταση του, τα οποία χωρίζονται σε δύο ομάδες που εναλλάσσονται και μιμούνται το ανθρώπινο βήμα, ενώ λειτουργούν σαν ρομποτικά πόδια.

Οι συνδεδεμένοι αισθητήρες βοηθούν στον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο κινείται το κτίριο προς τα εμπρός, δήλωσε ο Lan, του οποίου η εταιρεία Shanghai Evolution Shift ανέπτυξε τη νέα τεχνολογία το 2018.

«Είναι σαν να έχει το κτίριο πατερίτσες ώστε να μπορεί να σηκωθεί και μετά να περπατήσει», δήλωσε ο Lan και πρόσθεσε πως «η μετεγκατάσταση δεν είναι η πρώτη επιλογή, αλλά είναι καλύτερη από την κατεδάφιση».

 

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα