Ο γάμος που σκόρπισε κορονοϊό σε δεκάδες καλεσμένους

Ο γάμος που σκόρπισε κορονοϊό σε δεκάδες καλεσμένους

Δεκάδες καλεσμένοι σε γάμο νωρίτερα αυτό το μήνα στο Stanwell Tops της Αυστραλία, έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, ανέφεραν αξιωματούχοι της υγείας.

Σε μια ενημερωτική συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα σχετικά με την πανδημία στη χώρα, η επικεφαλής υγειονομικής υπηρεσίας της Νότιας Νέας Ουαλίας, Δρ. Kerry Chant, δήλωσε ότι έξι καλεσμένοι στον γάμο που τελέστηκε στις 6 Μαρτίου στο θέρετρο Tumbling Waters Retreat είχαν μολυνθεί από τον ιό.

Την Παρασκευή, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί δραματικά σε 31, αναφέρουν οι αξιωματούχοι στο Sky News Australia. Ένας από τους καλεσμένους ήταν ο Αυστραλός Γερουσιαστής Άντριου Μπράγκ, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν θετικός.

«Ήμουν καλεσμένος στο γάμο ενός φίλου στο Stanwell Tops στις 6 Μαρτίου και μετά νόσησα».

Λέει πως όταν εμφάνισε συμπτώματα πήγε για τεστ και πως τώρα θα μπει σε καραντίνα.

Το πώς από μια μόνο εκδήλωση με κόσμο «γεννήθηκαν» τόσα πολλά κρούσματα, επισημαίνει τη σημασία της απομόνωσης και του περιορισμού. Κανείς που συμμετείχε σε αυτή τη στιγμή χαράς δεν περίμενε και μάλλον δεν είχε υποψιαστεί πως θα είχε αυτή την κατάληξη. Η Emma Metcalf, η νύφη, δήλωσε στο Instagram την Παρασκευή ότι η ίδια και ο σύζυγός της ήταν στο μήνα του μέλιτος όταν έμαθαν ότι κάποιοι από τους καλεσμένους είχαν μολυνθεί.

Η Metcalf είπε ότι κατά την περίοδο του γάμου τους, η Αυστραλία δεν είχε εισαγάγει απαγορεύσεις ταξιδιών ή περιορισμούς σε μεγάλες συγκεντρώσεις.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Scott Morrison ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα περιορισμού για πολίτες και ταξιδιώτες. Η Metcalf είπε ότι «δεν θα έβαζαν ποτέ τους ανθρώπους σε κίνδυνο εάν γνώριζε».

Είπε ότι μερικοί από αυτούς που ήταν θετικοί είναι ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας και άνθρωποι που ταξίδεψαν από το εξωτερικό για την τελετή.

«Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση και κύρια προτεραιότητα μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των καλεσμένων μας και της ευρύτερης κοινότητας», προσθέτει.

Η Sonja Keller, ιδιοκτήτρια του Tumbling Waters Retreat, δήλωσε στο NBC News ότι υπάλληλοι που εργάστηκαν για το γάμο εξετάστηκαν και δεν υπήρχαν κρούσματα.

Ωστόσο όλοι παραμένουν σε επιφυλακή για τις επόμενες μέρες. O αριθμός των κρουσμάτων στην Αυστραλία έχει ανέλθει σε 1.315 μέσα σε μικρό διάστημα.

 www.lifo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα