Αποφεύγει να φωτογραφηθεί με τον Τραμπ ο Μπόρις Τζόνσον

Αποφεύγει να φωτογραφηθεί με τον Τραμπ ο Μπόρις Τζόνσον

 Σαν τον διάολο το λιβάνι αποφεύγει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο πρωθυπουργός της Βρετανία Μπόρις Τζόνσον, λίγο πριν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Ο Τζόνσον είχε χθες το βράδυ συνομιλία με τον Τραμπ και ερωτήθηκε για ποιον λόγο αποφεύγει να φωτογραφηθεί μαζί του. Ο βρετανός πρωθυπουργός απάντησε ότι φωτογραφηθεί με όλους τους ηγέτες του ΝΑΤΟ αργότερα.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον αποφεύγει να εμφανισθεί δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, που είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς η προεκλογική του εκστρατεία βρίσκεται στην τελική ευθεία. Έχει μάλιστα ζητήσει από τον αμερικανό πρόεδρο να μην παρέμβει στην καμπάνια του.

«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση και συζητήσαμε το μέλλον του ΝΑΤΟ, τι συμβαίνει στην Συρία και άλλα θέματα ασφαλείας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παρέθεσε δείπνο για τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στην Ντάουνινγκ Στριτ, συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό για την Ατλαντική Συμμαχία να παραμείνει ενωμένη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα