Τα 8 σημεία στο σπίτι που κρύβουν απίστευτη βρωμιά που δεν φαίνεται

 Σε κάθε σπίτι υπάρχει η βρωμιά που φαίνεται (και συνήθως είναι αυτή που καθαρίζουμε σε εβδομαδιαία βάση) και αυτή που είναι χωμένη σε κάποια σημεία του σπιτιού και δεν είναι εμφανής με την πρώτη ματιά. Οι ειδικοί τονίζουν πως σε πολλά σημεία του σπιτιού μαζεύονται βακτήρια όπως σταφυλόκοκκος, μούχλα, σαλμονέλα, E. Coli και άλλα που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με όλα τα σημεία που κρύβουν βρωμιά και πρέπει να καθαρίζονται τακτικά

Πάγκος κουζίνας

Πόσο συχνά καθαρίζετε τον πάγκο της κουζίνας σας σε όλη του την επιφάνεια; Οι περισσότερες νοικοκυρές συνηθίζουν να καθαρίζουν μόνο τις επιφάνειες που «φαίνονται» βρώμικες και όχι σε βάθος. Η ιδανική λύση είναι να περνάτε όλο τον πάγκο μια φορά την εβδομάδα με πολυκαθαριστικό χλωρίου. Για πολύ δυνατούς λεκέδες μπορείτε να προσθέσετε λίγη ταλκ στο καθαριστικό σας και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Ξύλο κοπής

To ξύλο κοπής είναι ένα εργαλείο μέσα στην κουζίνα που αν το χρησιμοποιείτε καθημερινά τότε θα πρέπει να το πλένετε καθημερινά! Πάνω του συσσωρεύονται βακτήρια και βρωμιές και γι’αυτό είναι σημαντικό να το καθαρίζετε σωστά. Ρίξτε πάνω στο ξύλο μαγειρική σόδα και λίγο ζεστό νερό.

Tip! Σε περίπτωση που έχετε κόψει πάνω στο ξύλο κοπής ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα