Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο

Μια από τις μεγαλύτερες αναγκαιότητες για όσους ασχολούνται συστηματικά με το τρέξιμο είναι να κρατάνε τα οστά και τους μύες σε δυνατή και υγιή κατάσταση, ώστε να μπορεί το σώμα να ανταπεξέρχεται στις διαδρομές όλων των αποστάσεων και όλων των προσπαθειών. Και σε αυτή την προσπάθεια υπάρχουν ορισμένα μεταλλικά στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά. Ένα από αυτά είναι το ασβέστιο.

«Το ασβέστιο είναι ένα μέσο για να δουλεύουν αποτελεσματικά διαφορετικά συστήματα οργάνων του σώματος και να σχηματίζονται αλλά και να διατηρούνται υγιή οστά. Το ασβέστιο βοηθά επίσης την καρδιά να αντλεί και να μεταδίδει σήματα στα νεύρα σας έτσι ώστε οι μύες σας να συστέλλονται», τονίζει η αθλητική γιατρός Βικτόρια Κανγκ.

«Αν ο οργανισμός σας έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγηθεί σε εξασθενημένα οστά και αυξημένο κίνδυνο κατάγματος», τονίζει η Νικόλ Λαντ, κλινική διατροφολόγος στο Κέντρο Αθλητικών Επιδόσεων της Νέας Υόρκης.

Αν δεν είστε σίγουροι αν παίρνετε αρκετό ασβέστιο ή όχι, ακολουθούν πέντε ενδείξεις πως υπάρχει έλλειμμα στον οργανισμό σας:...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα