Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά βρασίματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά βρασίματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

Το μπρόκολο είναι διατροφικός θησαυρός, τόσο για τις θρεπτικές του ιδιότητες, την χαμηλή του θερμιδική αξία, όσο και για την αντικαρκινική του δράση.

Όμως οι γιατροί επιμένουν πως το μαγείρεμα, είναι ένας από τους βασικούς μας συμμάχους ενάντια στον καρκίνο, που μπορεί όμως πολύ εύκολα να γίνει εχθρός.

Συγκεκριμένα το μπρόκολο χάνει την αντικαρκινική του δράση αν βραστεί περισσότερο από 6 λεπτά.

 Το ίδιο ισχύει και αν μπεί στο φούρνο μικροκυμάτων ή τον κανονικό φούρνο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα