Ζαχαράκη: Έρχεται η γ’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ζαχαράκη: Έρχεται η γ’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" αναφέρει ότι η κυβέρνηση προχωρά στο αμέσως επόμενο διάστημα στην γ' φάση πρόσληψης αναπληρωτών στην Εκπαίδευση.

Τονίζει ότι το Υπουργείο παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα συμβάντα σχολικού εκφοβισμού, και ανακοινώνει ότι θα επανασυσταθεί σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας μια συντονιστική ομάδα που θα ασχοληθεί με την ολόπλευρη αντιμετώπιση του φαινομένου. Σημειώνει, επίσης, ότι το υπουργείο Παιδείας ήδη, σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει προβεί «στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση του υλικού που μοιράζεται στα σχολεία από αυτό το υπουργείο».

Η κ. Ζαχαράκη είπε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το άσυλο «συνιστά τη μόνη μέχρι σήμερα, ρεαλιστική, δομημένη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη προσέγγιση για ένα πραγματικά εξαιρετικά σύνθετο και ευαίσθητο ζήτημα». Και προσθέτει ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και «η μεταφορά στην ενδοχώρα για έκτακτη φιλοξενία, κατόπιν συνεργασίας και συνεννόησης με τις τοπικές κοινωνίες και τους ΟΤΑ” και η αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και αποτελεσματική παρεμπόδιση της δράσης των εγκληματικών δικτύων διακινητών».

Υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί τόσο στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όσο και σε διμερείς και πολυμερείς διεθνείς συναντήσεις «θέτουν στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεών τους την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας»xoleio, τονίζοντας ότι «για την κλιμάκωση των κυρώσεων εκ μέρους της ΕΕ έχει πρωτοστατήσει η χώρα μας και η συντονισμένη αυτή στάση θα συνεχιστεί με συνέπεια προς όλες τις κατευθύνσεις».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Προανακριτική Επιτροπή, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι «δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο, παρά μόνο η εφαρμογή των κανόνων της δημοκρατίας και της νομιμότητας, όπως υπαγορεύονται από τον Κανονισμό της Βουλής».

Πηγή: newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα