Δύσκολο καλοκαίρι: Οι εργαζόμενοι της Ryanair απειλούν με απεργίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

Δύσκολο καλοκαίρι: Οι εργαζόμενοι της Ryanair απειλούν με απεργίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

Οι επιβάτες της Ryanair ενδέχεται να συναντήσουν προβλήματα στις πτήσεις τους αυτό το καλοκαίρι εάν τα πληρώματα καμπίνας υλοποιήσουν τις απειλές τους για απεργίες.

Τα σωματεία εργαζομένων στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και το Βέλγιο απειλούν με κινητοποιήσεις διεκδικώντας υψηλότερες αμοιβές.

Εργατικές οργανώσεις όπως οι SITCPLA και USO έχουν συνασπιστεί ζητώντας αυξήσεις καθώς, όπως αναφέρουν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τις απεργίες εάν δεν αυξηθούν οι μισθοί.

Οι απειλές για απεργία είναι αποτέλεσμα της αποχώρησης της Ryanair, την Τρίτη, από το διάλογο με τις παραπάνω οργανώσεις ενώ εκπρόσωποί τους αναφέρουν ότι συντονίζουν τις ενέργειές τους με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Οι διαπραγματεύσεις για μια συλλογική σύμβαση δεν σημείωσαν πρόοδο, κάτι που η Ryanair αποδίδει στα μη ρεαλιστικά αιτήματα των σωματείων και στην άρνησή τους να συνομιλήσουν με ουσιαστικό τρόπο.

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και πόσες πτήσεις θα επηρεαστούν.

Εκπρόσωπος της Ryanair σε δηλώσεις του στη Mirror επισημαίνει ότι η αεροπορική εταιρία έχει διαπραγματευθεί συλλογικές συμβάσεις που καλύπτουν το 90% των εργαζομένων στην Ευρώπη και τους τελευταίους μήνες διαπραγματεύεται βελτιώσεις. Οι διαπραγματεύσεις αυτές προχωρούν ικανοποιητικά και δεν περιμένουμε μεγάλα προβλήματα αυτό το καλοκαίρι, τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην Ισπανία επετεύχθη συλλογική σύμβαση με το μεγαλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό σωματείο CCOO, που περιλαμβάνει βελτιώσεις για τα πληρώματα με έδρα στη χώρα και ενισχύει τη δέσμευση της Ryanair για την ευημερία των εργαζομένων της.

Ο εκπρόσωπος της Ryanair χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις των πολύ μικρότερων σωματείων USO και SITCPLA ως «απόσπαση της προσοχής από τις δικές τους αποτυχίες να επιτύχουν συμφωνίες μετά από τρία χρόνια διαπραγματεύσεων και πιστεύουμε ότι τυχόν απεργίες που κηρύσσουν δεν θα υποστηριχθούν από τα ισπανικά πληρώματα μας».

.tornosnews.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα