Airbnb: Πόσο κοστίζει η απόδραση το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Airbnb: Πόσο κοστίζει η απόδραση το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Μετά τη μεγάλη «έξοδο» του Πάσχα, οι Έλληνες ετοιμάζονται για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς το οποίο προσφέρεται για νέες αποδράσεις. Ηδη, οι προ-κρατήσεις κατοικιών τύπου Airbnb πλησιάζουν το 100% στους δημοφιλείς προορισμούς της Πρωτομαγιάς. Στα νησιά κυμαίνονται από 70% έως 93% ενώ σε ηπειρωτικούς προορισμούς όπως Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Ναύπλιο, Ναύπακτο, Ιωάννινα κυμαίνονται από 79% έως 91%.

«Οσο θα πλησιάζουμε στο νέο τριήμερο που δημιουργείτε λόγω της Πρωτομαγιάς, οι προ-κρατήσεις ιδιαίτερα στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις ακόμη και μέχρι τη τελευταία ημέρα αναχώρησης» δηλώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates .

Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Όπως εξηγεί ο Θεμιστοκλής Μπάκας η ευέλικτη πολιτική ακύρωσης που έχει υιοθετηθεί από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο τις ημέρες του Πάσχα η κινητικότητα στους νησιωτικούς προορισμούς «χτύπησαν» κόκκινο με την Ύδρα, Σπέτσες και Τήνο να καταγράφουν πληρότητες από 86% έως 93%. Υψηλές πληρότητες καταγράφηκαν και σε Άνδρο, Χίο , Σύρο, Πάτμο που κυμάνθηκαν μεταξύ 87% και 93%.

διαβάστε αναλυτικά και δείτε τις τιμές στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα