Αυτό είναι το ομορφότερο χωριό της Ευρώπης και είναι Ελληνικό

Αυτό είναι το ομορφότερο χωριό της Ευρώπης και είναι Ελληνικό

Ως το ωραιότερο χωριό της Ευρώπης αναδεικνύεται ένας διάσημος τουριστικός προορισμός της χώρας μας, η Οία στη Σαντορίνη, σύμφωνα με σχετική κατάταξη που διαμορφώθηκε από έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών Uswitch, έπειτα από καταγραφή φωτογραφιών με hashtag στο Instagram και pin στο Pinterest που αφορούν προορισμούς με λιγότερους από 1.500 κατοίκους.

Η έρευνα έδειξε ποιά χωριά στην Ευρώπη συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από όλο τον κόσμο και ποια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και φωτογενή κατά την άποψή τους, βάσει του αριθμού κοινοποιήσεων για αυτά.

Συγκεκριμένα, το hashtag της Οίας (700 κάτοικοι) κοινοποιήθηκε 1,6 εκατ. φορές κατά τη στιγμή της αξιολόγησης, με φωτογραφίες που απεικονίζουν τα λευκά σπίτια και τα μπλε νερά του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το χωριό υποδέχεται αμέτρητους τουρίστες ενώ το χωριό είναι γνωστό για τα στενά δρομάκια του, τον διάκοσμο με λουλούδια και τους μπλε θόλους στις στέγες, αλλά και για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Μετά την Οία, στην κατάταξη των πιο όμορφων χωριών στην Ευρώπη ακολουθούν τα χωριά Göreme στην Τουρκία, Hallstatt στην Αυστρία, Vernazza στην Ιταλία και Tobermory στην Σκωτία.

.tornosnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα