Πού θα βρείτε φθηνά Airbnb για την έξοδο της 28ης Οκτωβρίου

Πού θα βρείτε φθηνά Airbnb για την έξοδο της 28ης Οκτωβρίου

Κάτι από το 2019 θυμίζει το φετινό 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με τους Έλληνες ταξιδιώτες να επιστρέφουν σταδιακά στις παλιές τους συνήθειες και να ετοιμάζονται για εξορμήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας.

Η πλειονότητα των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων που διατίθενται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τύπου Airbnb καταγράφει πληρότητα άνω του 50%-60% για το τετραήμερο από την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, καλλιεργώντας προσδοκίες για ανάκαμψη της εσωτερικής τουριστικής κίνησης και τους χειμερινούς μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων, είχαν ξεκινήσει να τίθενται σε εφαρμογή οι τοπικοί περιορισμοί σε όλη τη χώρα, αποτρέποντας τις εξορμήσεις.

Ισχυρή ζήτηση σημειώνεται για κατοικίες και διαμερίσματα που ενοικιάζονται με όρους βραχυχρόνιας μίσθωσης, χάρη στην ιδιωτικότητα που προσφέρουν στους ταξιδιώτες, ενώ έντονη κινητικότητα καταγράφουν και οι ξενοδόχοι, οι οποίοι, ωστόσο, εκτιμούν ότι ο ρυθμός των κρατήσεων θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπάρχει κινητικότητα, αλλά περιμένουμε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για να καταγράψουμε καλύτερη πληρότητα. Το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα είναι μία καλή ένεση πριν από τον σκληρό χειμώνα που έρχεται, τονίζει ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Την τιμητική τους, βάσει των κρατήσεων, θα έχουν προορισμοί που παραδοσιακά προσελκύουν τους ταξιδιώτες την περίοδο Οκτωβρίου-Μαρτίου, όπως η Αράχωβα, τα Τρίκαλα Κορινθίας, το Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια, τα Καλάβρυτα και τα Ιωάννινα, με την πληρότητα να προσεγγίζει ακόμη και το 100% στα καταλύματα τύπου Airbnb.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα