Μέσα από αυτή την πλατφόρμα μπορείς με ελάχιστα χρήματα να διαμείνεις σε βίλες στον κόσμο

Μέσα από αυτή την πλατφόρμα μπορείς με ελάχιστα χρήματα να διαμείνεις σε βίλες στον κόσμο

Πως θα σου φαινόταν να κάνεις διακοπές σε μια πολυτελή εξοχική κατοικία σε ένα Ελληνικό νησί ή σε έναν τουριστικό προορισμό κάπου στον κόσμο, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα για τη διαμονή σου;

Μια Ελληνική πλατφόρμα θέλει να προσφέρει κάτι τέτοιο. Το Villa4Villa είναι μία πλατφόρμα ανταλλαγής πολυτελών εξοχικών κατοικιών, με στόχο τη δημιουργία ενός συνδρομητικού premium club όπου οι ανταλλαγές θα γίνονται μέσω ενός συστήματός συλλογής πόντων. Με απλά λόγια θα προσφέρεις το δικό σου πολυτελές ακίνητο, θα μαζεύεις πόντους, και θα μπορείς να εξαργυρώσεις αυτούς τους πόντους για να διαμείνεις σε κάποια άλλη βίλα κάπου στον κόσμο. Και η πλατφόρμα θα παίρνει ένα μικρό booking fee για αυτό.

Ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, Παύλος Καριώτης, μιλά στο It’s Possible απευθείας από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται για σπουδές αυτή τη στιγμή. Εξηγεί πως ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα, σε τι φάση είναι αυτή τη στιγμή, ενώ απαντά και στο πως αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα τέτοιο project από την Ελλάδα.

Αυτή την στιγμή είστε στις ΗΠΑ λόγω σπουδών. Πως είναι η ζωή εκεί και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να τρέξετε παράλληλα το δικό σας project;

Η ζωή στην Αμερική ως φοιτητής είναι απαιτητική καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές και ο χρόνος λίγος. Τα πράγματα εδώ κινούνται με πιο γρήγορο ρυθμό, κάτι που πιστεύω μου ταιριάζει και μου δίνει κίνητρο να κάνω πολλά μέσα στη μέρα. Το να τρέχω το project παράλληλα με το πανεπιστήμιο είναι σίγουρα αρκετά απαιτητικό, όμως με σωστό προγραμματισμό είναι δυνατόν να τα συνδυάσει κανείς. Πρέπει δηλαδή να υπάρχει κάλος συγχρονισμός μεταξύ των δύο, καθώς μπορεί μια εβδομάδα να χρειαστεί να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο πανεπιστήμιο ή την επόμενη πιο πολύ χρόνο στο project

Συνολικά θα έλεγα ότι η ζωή εδώ είναι πολύ ενδιαφέρουσα- έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι σε μία εντυπωσιακή μεγαλούπολη, με έντονη οικονομική δραστηριότητα. Και αυτό δεν θα το άλλαζα!

 
Τι ακριβώς μπορεί να κάνει ένας χρήστης μέσα από το Villa4Villa;

To Villa4Villa είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ανταλλαγής πολυτελών εξοχικών κατοικιών, με στόχο τη δημιουργία ενός συνδρομητικού premium club όπου οι ανταλλαγές θα γίνονται μέσω ενός συστήματός συλλογής πόντων.

Το club απευθύνεται σε ιδιοκτήτες που θέλουν να απολαύσουν πολυτελείς διακοπές χωρίς να δώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την ενοικίαση κατοικίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί προσφέροντας τη δική τους εξοχική κατοικία τους στην πλατφόρμα για έναν ορισμένο αριθμό ημερών. Έτσι συγκεντρώνουν πόντους και αποκτούν πρόσβαση σε μια από τις άλλες βίλες της πλατφόρμας, με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Οι πόντοι που μπορεί κανείς να συγκεντρώσει προσφέροντας την κατοικία του, βασίζονται σε διάφορους παράγοντες, όπως η αξία του ακινήτου, η τοποθεσία, ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν, το αν έχει πισίνα κλπ.

Συνολικά, τα μέλη- συνδρομητές της πλατφόρμας  θα μπορούν να εξοικονομήσουν περισσότερο από το 60% των δαπανών που θα αντιστοιχούσε στην ενοικίαση μίας βίλας μέσω μιας άλλης πλατφόρμας, πχ  το Airbnb.

Στην τελική μορφή του Villa4Villa, θα μπορεί ένα μέλος του Club να προσφέρει την κατοικία του σε ένα ελληνικό νησί, και με τους πόντους που θα μαζέψει να απολαύσει διακοπές στις Μπαχάμες χωρίς να πρέπει να σκεφτεί το κόστος της διαμονής.

Πως προέκυψε η ιδέα να ξεκινήσετε ένα τέτοιο project με έδρα στην Ελλάδα;

To project ξεκίνησε στην Ελλάδα καθώς είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για διακοπές παγκοσμίως. Μένοντας και ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα και έχοντας την προσωπική εμπειρία στον κλάδο των εξοχικών κατοικιών και του τουρισμού, ανακαλύψαμε πως υπάρχει η  ευκαιρία να δημιουργηθεί μια τέτοια πλατφόρμα που θα εξυπηρετήσει την προαναφερθείσα ανάγκη. Ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών έχουν κουραστεί από την μονοτονία του να επισκέπτεσαι το ίδιο σπίτι κάθε χρόνο. Μέσω της υπηρεσίας μας, αποκτά κανείς τη δυνατότητα να ξεφύγει και να εξερευνήσει μια νέα τοποθεσία, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, με πολύ χαμηλότερο κόστος από το να ενοικιάσει μια κατοικία για το ίδιο διάστημα.

 
Παράλληλα, την περίοδο του Covid-19 παρατηρήσαμε πως ένα μεγάλο ποσοστό τουριστών προτιμούν οι διακοπές τους να έχουν ατομικό χαρακτήρα και να διαμένουν όχι σε μαζικά ξενοδοχεία αλλά σε βίλες, οι οποίες μπορεί να διατίθενται μέσα από συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Έτσι, το club μας, παρέχει την δυνατότητα στα μέλη του,  να απολαμβάνουν τις ανέσεις που προσφέρει μια πολυτελής και επιμελώς επιλεγμένη βίλα, σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, με ένα πολύ προσιτό κόστος.

Η συμμετοχή μας στο Idea Platform του CapsuleT σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επιλεχτήκαμε για να περάσουμε στον Accelerator και να κάνουμε ένα τρίμηνο ππρόγραμμα εντατικής επιτάχυνσης, μας έδωσε δυνατότητες να προχωρήσουμε την ιδέα μας και να ξεκινήσουμε την υλοποίηση της.

Αν και ξεκινήσαμε από την Ελλάδα, στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε και ευρωπαϊκή αγορά, συνδυάζοντας πάντα και αυτή της Αμερικής, καθώς ο ανταγωνισμός μας βασίζεται αποκλειστικά στις ΗΠΑ.

Στο εξωτερικό υπάρχουν πλατφόρμες ανταλλαγής σπιτιών. Μελετήσατε αυτά τα διεθνή παραδείγματα, καταγράφοντας τα θετικά και τις ενδεχόμενες αδυναμίες τους;

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες που προσφέρουν ανταλλαγές σπιτιών, όμως, καμία δεν προσφέρει αυτό που προσφέρουμε εμείς.

Τα διεθνή παραδείγματα μελετήθηκαν εκτενώς και ο στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε θετικά σημεία τους, να αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες αδυναμίες, αλλά και να προσφέρουμε στα μέλη μας δυνατότητες και εμπειρίες που μέχρι τώρα δεν έχει προσφέρει κάποιος άλλος.

Κανένας ανταγωνιστής δεν προσφέρει τα χαρακτηριστικά που προσφέρουμε εμείς, δηλαδή μπόνους πόντους στα μέλη που φέρνουν φίλους στο club, ή την δυνατότητα ένα μέλος να μοιραστεί με άλλη μια φιλική του οικογένεια το κόστος της ενοικίασης μιας βίλας.

Στο backstage τι όγκος δουλειάς υπάρχει και πόσες ώρες χρειάζονται σε εβδομαδιαία βάση για να τρέξει και να αναπτυχθεί ένα τέτοιο project;

Ο όγκος της ενασχόλησης ποικίλει ανάλογα την περίοδο και τα βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν. Ακόμα και όταν δεν υπάρχει κάποια προθεσμία ή συγκεκριμένη εργασία που πρέπει να γίνει όμως, πάντα ασχολούμαστε και αναζητάμε τρόπους με τους οποίους το project αυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε άλλες περιοχές και με διαφορετικούς τρόπους.

Σε τι φάση είναι αυτή τη στιγμή το εγχείρημα σας και ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Την παρούσα στιγμή είναι σημαντική για το project μας. Η beta πλατφόρμα είναι στα πρόθυρα της ολοκλήρωσης και από στιγμή σε στιγμή θα γίνει το update στην ιστοσελίδα μας.

Ταυτόχρονα, καθώς τώρα βρίσκομαι στην Νέα Υόρκη, αναπτύσσουμε το Villa4Villa στην Αμερική, θέτοντας τα θεμέλια και βρίσκοντας ενδιαφερόμενα μέλη. Η ανταπόκριση εδώ είναι πιο μεγάλη και ο κόσμος είναι πολύ πρόθυμος να ενταχθεί στο club. Έτσι, μόλις μαζέψουμε 50 σπίτια θα γίνει το pilot program.

Στην Ελλάδα, έχουμε ήδη μαζέψει περίπου 15 κατοικίες , γι’ αυτό και μέχρι η πλατφόρμα να ολοκληρωθεί κοιτάμε να βρούμε σπίτια από το όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες μπορούμε. Στοχεύουμε όταν βγούμε στην αγορά με το τελικό προϊόν να μπορούμε να προσφέρουμε ενδιαφέρουσες και ελκυστικές επιλογές στα μέλη μας με μια ευρεία ποικιλία από προορισμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα