Ποιες αλλαγές έφερε η πανδημία στις ταξιδιωτικές συνήθειες. Ποιοι προορισμοί κερδίζουν έδαφος

Ποιες αλλαγές έφερε η πανδημία στις ταξιδιωτικές συνήθειες. Ποιοι προορισμοί κερδίζουν έδαφος

Το 71% των Ευρωπαίων συνεχίζουν να έχουν υψηλό επίπεδο ανησυχίας για την υγείας της οικογένειάς τους και των φίλων τους όσον αφορά τις διακοπές σε περίοδο πανδημίας, ενώ μεγάλος αριθμός έχει να αντιμετωπίσει επίσης τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού.

Προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο να μολυνθούν, οι Ευρωπαίοι σκοπεύουν να λάβουν μέτρα όπως την αποφυγή συγκεκριμένων χωρών για ταξίδια (76%) ή χώρων με συνωστισμό (72%).

Όσον αφορά την προθυμία τους να εμβολιαστούν ως μέτρο προφύλαξης από τον ιό για να ταξιδέψουν και πάλι, το 81% των Ευρωπαίων δήλωσαν ότι σίγουρα ή ίσως θα το κάνουν. Στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 76%.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησε το ανεξάρτητο ινστιτούτο Ipsos Public Affairs σε δείγμα 14.000 ανθρώπων από 14 χώρες για λογαριασμό της Europ Assistance, το Μάιο του 2021.

Η αβεβαιότητα οδηγεί τους ταξιδιώτες να είναι πιο προσεκτικοί με τα σχέδια διακοπών τους. Μόνο το 57% δήλωσε ότι προγραμματίζει ταξίδια, μικρότερο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Η τάση για διακοπές στο εσωτερικό της χώρας ...

διαβάστε αναλυτικά στο tornosnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα