Τα 7 από τα πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο

Τα 7 από τα πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο

Η επίσκεψη σε κάποιο μουσείο είναι σχεδόν δεδομένη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού σε μια ξένη πόλη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι προτιμούν όλοι να ανακαλύπτουν κλασικά αριστουργήματα της τέχνης και αρχαία αντικείμενα. Για αυτούς, υπάρχουν αρκετά παράξενα μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Από υποβρύχιες εκθέσεις τέχνης μέχρι πολυχώρους αφιερωμένους σε βαμπίρ και άλλα μυθικά πλάσματα, το Euronews δημιούργησε μια λίστα με επτά από τα πιο μοναδικά και ασυνήθιστα μουσεία που υπάρχουν.

Διεθνές Μουσείο Κρυπτοζωολογίας: Μέιν, ΗΠΑ

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για να ξεκινήσει αυτή η λίστα από την κρυπτοζωολογία – την αναζήτηση και τη μελέτη ζώων που οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν απίθανο να υπάρχουν ή που θεωρούνται φανταστικά ή μυθικά.

Αυτό το – ομολογουμένως περίεργο – μουσείο έχει εκθέματα από κάθε είδους παράξενο μυθικό πλάσμα, από τον Μεγαλοπόδαρο και το Γέτι έως τον Κοιλάκανθο και τη Γοργόνα του Φίτζι από τη βιογραφία του Φ. Τ. Μπάρνουμ.

Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει μια γκάμα μοντέλων σε φυσικό μέγεθος, υποτιθέμενων δειγμάτων μαλλιών και αποτυπωμάτων, καθώς και μια σειρά από αναμνηστικά ιδανικά για παιδιά.

Μουσείο Χαλασμένων Σχέσεων: Ζάγκρεμπ, Κροατία

Ενώ τα «απομεινάρια» των ερωτικών σχέσεων φαντάζουν ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο έκθεμα για ένα μουσείο, το «Μουσείο Χαλασμένων Σχέσεων» έγινε εξαιρετικά δημοφιλές μετά την ίδρυσή του το 2006.

Αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα αναμνηστικών που δωρίζονται ανώνυμα και το καθένα συνοδεύεται από μια θλιβερή ιστορία που εξηγεί τη σημασία του. Η συλλογή περιλαμβάνει τα πάντα, από γράμματα και λούτρινα ζωάκια μέχρι ένα τσεκούρι που χρησιμοποιήθηκε από έναν «απατημένο» για να καταστρέψει τα έπιπλα της πρώην κοπέλας του.

Το Μουσείο Χαλασμένων Σχέσεων υποστηρίζει ότι ενθαρρύνει τη συζήτηση και τον προβληματισμό, όχι μόνο για την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων, αλλά και σχετικά με τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες που περιβάλλουν τις ιστορίες που περιέχει.

KattenKabinet: Aμστερνταμ, Ολλανδία

Για τους ανθρώπους που αγαπούν τις γάτες, αυτό το περίεργο μουσείο είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Ειδικευμένο στην τέχνη με θέμα τις γάτες, το ιστορικό κτήριο δίπλα στο κανάλι Χέρενγκραχτ στο Αμστερνταμ είναι γεμάτο με πίνακες ζωγραφικής, αφίσες και γλυπτά με θέμα τα αξιαγάπητα ζωάκια.

Το μουσείο δημιουργήθηκε στη μνήμη της ίδια της γάτας του ιδρυτή, η οποία είχε το όνομα JP Morgan, ενώ υπάρχει ένα τμήμα του μουσείου αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτήν. Το καλύτερο είναι ότι στο χώρο του μουσείου υπάρχουν πέντε γάτες που περιπλανιούνται στις γκαλερί και τους διαδρόμους και είναι εξαιρετικά φιλικές με τους επισκέπτες.

Υποβρύχιο Μουσείο Τέχνης: Κανκούν, Μεξικό

Αυτό το μοναδικό και όμορφο υπαίθριο μουσείο τέχνης βρίσκεται βαθιά στα γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα στο Κανκούν και το Ισλα Μουχέρες, μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο του Μεξικό.

Πάνω από 500 γλυπτά βρίσκονται στον πυθμένα της θάλασσας, ενώ στόχος του μουσείου είναι να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους τόσο με αρνητικό όσο και με θετικό τρόπο, προωθώντας την προστασία της θαλάσσιας ζωής και την ευαισθητοποίηση σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Αυτή η πρωτοποριακή γκαλερί μπορεί να εξερευνηθεί μέσω καταδύσεων ή κολύμβησης με αναπνευστήρα.

Το Μουσείο των Βαμπίρ: Παρίσι, Γαλλία

Οντας ο πρώτος εκθεσιακός χώρος στον κόσμο που είναι αφιερωμένος στα βαμπίρ, αυτό το μουσείο αποτελεί ένα έργο «πάθους» του ειδικού στα βαμπίρ και μεταφραστή του Μπραμ Στόκερ (του συγγραφέα που έγραψε το μυθιστόρημα «Δράκουλας» το 1987), Ζακ Σιργκέντ.

Πίσω από την κόκκινη είσοδο, οι επισκέπτες του μουσείου βρίσκουν όλα τα είδη που σχετίζονται με τα βαμπίρ, από αρχαία κείμενα, μια ταριχευμένη νυχτερίδα, συλλογές από την «ενασχόληση» της ποπ κουλτούρας με τα μυθικά πλάσματα και ένα κιτ προστασίας κατά των βαμπίρ από τον 19ο αιώνα.

Το Μουσείο για Κολάρα Σκύλων: Κεντ, Ηνωμένο Βασίλειο

Αυτό το μοναδικό μουσείο βρίσκεται στο μαγευτικό κάστρο Ληντς στο Κεντ, όντας «αφιερωμένο» αποκλειστικά σε κολάρα για σκύλους. Εχει πάνω από 130 σπάνια και πολύτιμα αξεσουάρ για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που χρονολογούνται από τον 15ο και τον 16ο αιώνα.

Υπάρχουν ογκώδη, γεμάτα καρφιά μεταλλικά κολάρα σχεδιασμένα για να προστατεύουν τους σκύλους από αρκούδες και λύκους, καθώς και περίτεχνα ασημένια και χρυσά κολάρα από την εποχή που «κυριαρχούσε» το Μπαρόκ και τον 19ο αιώνα.

Unko Museum: Τόκιο, Ιαπωνία

Για όσους ψάχνουν κάτι πραγματικά παράξενο αλλά υπέροχο, το μουσείο Unko στο Τόκιο φαίνεται να είναι η απόλυτη επιλογή. Η ακριβής μετάφραση του «Unko» είναι «poop»  όμως τα εκθέματα δεν ανταποκρίνονται ακριβώς σε αυτό που έχει στο μυαλό του κάποιος ακούγοντας αυτήν τη λέξη.

Οι σουρεαλιστικές, διαδραστικές εκθέσεις παρουσιάζουν κάτι που μοιάζει περισσότερο με παγωτό με έντονα χρώματα. Υπάρχουν παιχνίδια, σημεία ιδανικά για φωτογραφίες, μια πισίνα με μπαλάκια, ένα κατάστημα με σουβενίρ και πολλές ιδιαίτερες δραστηριότητες.

Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πιο παράξενα μουσεία που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος.

με πληροφορίες από Euronews

travelestate

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα