Μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις Βρετανών για διακοπές στην Ελλάδα

Μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις Βρετανών για διακοπές στην Ελλάδα

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph, η Ελλάδα θα επιτρέψει την είσοδο σε τουρίστες που έχουν ήδη νοσήσει με τον Covid-19 από τα μέσα Μαΐου. Το ίδιο θα ισχύσει και με όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πραγματοποιήσει τεστ ανίχνευσης του Covid-19.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη με ένα πλήρες σχέδιο για το καλοκαίρι του 2021. Σε γενικές γραμμές, οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι εάν πριν ταξιδέψουν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αντισώματα ή έχουν στην κατοχή τους αρνητικό τεστ», ανέφερε χθες στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB Berlin ο Χάρης Θεοχάρης.

Αυτά τα νέα αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω τις κρατήσεις, με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα να αναφέρουν ήδη μια αύξηση στις προκρατήσεις μετά την ανακοίνωση του οδικού χάρτη του Μπόρις Τζόνσον για τη χαλάρωση του Lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πόσο δύσκολο ήταν το 2020 για τον τουριστικό κλάδο;

Οι αριθμοί «μιλούν»

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Σκοτ Νταν ανέφερε ότι οι κρατήσεις για το ξενοδοχείο της OKU Kos που διαχειρίζεται έχουν αυξηθεί κατά 50% τις τελευταίες εβδομάδες, με το ποσοστό πληρότητας για τον Μάιο και τον Ιούνιο να ανέρχεται σε 70%.

Ο Κρις Ράιτ, διευθύνων σύμβουλος της Sunvil, αναφέρει ότι οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα προσεγγίζουν «τα προ-πανδημικά επίπεδα».

Το αφιέρωμα της Telegraph αναφέρει επίσης ότι το Grace Hotel της Auberge Resorts Collection στη Σαντορίνη καταγράφει αύξηση της τάξης του 50% στις προκρατήσεις – η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σήμερα το πρωί, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανέφερε ότι είναι «αισιόδοξος» ότι οι άνθρωποι τα μπορέσουν να ταξιδέψουν και πάλι στο εξωτερικό από τις 17 Μαΐου, όμως προειδοποίησε ότι κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί τίποτα ακόμη.

travelestate

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα