Τρεις καλοκαιρινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος βρίθει επιλογών και μάλιστα σε καλοκαιρινούς προορισμούς, για τους οποίους όσοι έχετε ως βάση σας την Αθήνα, δεν θα χρειαστεί να επιβιβαστείτε σε κάποιο πλοίο για να τους προσεγγίσετε.

Ακολουθούν, λοιπόν, τρεις στεριανοί προορισμοί με θαλασσινή αύρα που μπαίνουν στην ατζέντα των αποδράσεων και καλούν για καλοκαιρινές στιγμές με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Ερμιόνη - Αργολίδα

Από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές στο νομό Αργολίδας, η Ερμιόνη μοιάζει με στεριανό νησί, ενώ ξεχωρίζει για την αρχοντική αύρα και το γραφικό της τοπίο. Μικρή όσο πρέπει, προσφέρει στους επισκέπτες της εικόνες απίστευτου κάλλους και στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσης με θέα στα νερά του κόλπου ακριβώς μπροστά στης.

Μια στάση στο αρχοντικό Κρανίδι, αλλά και το κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι, στα όσα αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει κατά την επίσκεψή του στην Ερμιόνη. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε αξιόλογες παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Βερβερόντα, Χηνίτσα, Άγιος Αιμιλιανός.

Λιμένι - Λακωνία

Ένας μοναδικής ομορφιάς προορισμός στη Λακωνική Μάνη, το Λιμένι αφήνει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη εντυπωσιασμένο. Εκεί που η τραχιά λακωνική γη συναντά το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού με την πέτρα να κυριαρχεί παντού δημιουργούν εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στη μνήμη.

Ο παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων, συναντάται περίπου πέντε χιλιόμετρα από την Αρεόπολη και 27 χλμ. από το Γύθειο, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Αυτό που σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις στο Λιμένι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τα ονειρικά νερά της θάλασσας σε μια διαυγή γαλαζοπράσινη απόχρωση που κοιτάζοντας τα κανείς αναρωτιέται αν όντως είναι αληθινά!

Καλαμάτα - Μεσσηνία

Εδώ και λίγα χρόνια συγκαταλέγεται στους δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου για τους weekenders της Αθήνας και όχι μόνο. Με τον καινούριο δρόμο να την φέρνει ακόμη πιο κοντά στην Αθήνα, η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μας.

Η Καλαμάτα, λοιπόν, είναι μια ζωντανή πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες μεγαλουπόλεις της Ελλάδας. Έχοντας την ως ορμητήριο θα επισκεφτείτε και θα ανακαλύψετε από κοντά την ιδιαιτερότητα της Μεσσηνιακής Μάνης –απαραίτητες στάσεις η Στούπα και η Καρδαμύλη, όπου θα απολαύσετε και δροσιστικές βουτιές στις αντίστοιχες παραλίες τους.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις κοντινές στην πόλη ακρογιαλιές (Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Ακρογιάλι Αβίας, Σάντοβα) αλλά και εκείνη που βρίσκεται μέσα στην πόλη! Απαραίτητη στάση για φρέσκο ψάρι στο γραφικό ψαροχώρι των Κιτριών.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα