Αυτή η ελληνική παραλία ψηφίστηκε ως η καλύτερη του κόσμου

Αυτή η ελληνική παραλία ψηφίστηκε ως η καλύτερη του κόσμου

Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο συγκρίνουν και ψηφίζουν στο Flight Network τα καλύτερα μέρη, τις πιο όμορφες παραλίες και τα πιο ξεχωριστά φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 600 ταξιδιωτικοί συντάκτες, bloggers και τουριστικά πρακτορεία ψήφισαν τις καλύτερες παραλίες του κόσμου και η κορυφή είναι ελληνική υπόθεση.

Συγκεκριμένα, καλύτερη παραλία του κόσμου ψηφίστηκε το «|Ναυάγιο» στην Ζάκυνθο. Το Flight network τονίζει την εκπληκτική αντίθεση του γαλάζιου της θάλασσας με το χρώμα των βράχων και φυσικά το ίδιο το ναυάγιο που δίνει ξεχωριστή ομορφιά στην ίδια την παραλία. Αναλυτικά, με 10/10 βαθμολογείται η ομορφιά του τοπίου, με 8/10 η προσβασιμότητα και με 8/10 η ποιότητα άμμου και νερού, ενώ επισημαίνεται πως το Ναυάγιο έχει 275 ημέρες ηλιοφάνεια και μέση ετήσια θερμοκρασία 19 βαθμούς.

Η αμέσως επόμενη ελληνική παραλία στη λίστα με τις καλύτερες παγκοσμίως, εντοπίζεται στην 30η θέση με την Ελαφόνησο.

Όσον αφορά τη λίστα που επικεντρώνεται μόνο στις καλύτερες ευρωπαϊκές παραλίες, το Ελαφονήσι στα Χανιά φιγουράρει στην 7η θέση, ενώ η «Κόκκινη Παραλία» της Σαντορίνης εντοπίζεται στο νούμερο 12. Δύο θέσεις πιο πίσω η παραλία Λογγάς στην Κέρκυρα, ενώ ελληνικό χρώμα έχει τόσο η 20η όσο και η 21η θέση με τη «Μαύρη Άμμο» της Σαντορίνης και το Σαρακίνικο της Μήλου αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα