Ο δημοφιλέστερος προορισμός για τον Ιούνιο στην Ελλάδα

Ο δημοφιλέστερος προορισμός για τον Ιούνιο στην Ελλάδα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Αθήνα κρατάει σταθερά την πρώτη θέση στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας για τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς φήμης μηχανής αναζήτησης trivago.

Από το 2017 η πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των ταξιδιωτών ως ο κορυφαίος ελληνικός προορισμός, αναδεικνύοντάς την σε διαχρονική τουριστική επιλογή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, παρόλη την άνοδο της τουριστικής κίνησης στην πόλη, οι τιμές των ξενοδοχείων σημείωσαν πτωτική τάση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ύψους περίπου 9%, ενώ παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με τον ακριβώς προηγούμενο μήνα, τον Μάιο, αγγίζοντας τα 111 ευρώ την βραδιά για ένα δίκλινο.

Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από τα Φηρά στη Σαντορίνη και την Κέρκυρα, ενώ στην τέταρτη και πέμπτη θέση συναντώνται η Ρόδος και τα Χανιά, αντίστοιχα. Η Σαντορίνη ακολουθεί με ακόμη δύο σημεία της στην έκτη και έβδομη θέση, την Οία και το Ημεροβίγλι, ενώ το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου ακολουθεί στην όγδοη. Μία θέση πριν τη δεκάδα συναντάται το Φηροστεφάνι, με το Ρέθυμνο να ολοκληρώνει την κορυφαία δεκάδα.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα