Οι πιο περιζήτητες γειτονιές της Αθήνας για το 2019

Οι πιο περιζήτητες γειτονιές της Αθήνας για το 2019

Τις πιο περιζήτητες γειτονιές της Αθήνας για το 2019 παρουσίασε η AirDNA, ένας από τους κορυφαίους στον τομέα του πάροχος στατιστικών στοιχείων και δεδομένων αναφορικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σπιτιών σε τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν το Ζάππειο, η Ακρόπολη και το Εμπορικό Τρίγωνο συγκαταλέγονται στην κορυφή των 10 γειτονιών της πόλης που έφεραν τα περισσότερα έσοδα ανά διαμέρισμα σε ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω της Airbnb και της Homeway.

Κατά μέσο όρο τα βραχυπρόσθεσμα ενοίκια στη γειτονιά του Ζαππείου φέρνουν την ημέρα 58 ευρώ, στην Ακρόπολη 54 και στο Εμπορικό Τρίγωνο 52. Ακολουθεί το Κολωνάκι (46 ευρώ), το Θησείο (45, 83 ευρώ), το Γκάζι (45,46 ευρώ), ο Λυκαβηττός (44ευρώ), το Κουκάκι- Μακρυγιάννη (41 ευρώ), και η Σταδίου (40 ευρώ).

Οι ανερχόμενες γειτονιές της Αθήνας

Τα στοιχεία της AirDNA ανέδειξαν, επίσης, τις πέντε ανερχόμενες γειτονιές της Αθήνας, σύμφωνα με τις κρατήσεις της προηγούμενης χρονιάς. Στην πρώτη θέση αναδείχθηκαν τα Άνω Πατήσια με το Λυκαβηττό να ακολουθεί στη δεύτερη και το Γουδί στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη βρίσκεται ο Κολωνός και η πεντάδα ολοκληρώνεται με το Γκάζι.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα