Τέλος η απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών στις αμερικανικές πτήσεις

Πριν από μερικούς μήνες το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security) των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως απαγορεύει τις ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από ένα smartphone στις αεροπορικές πτήσεις στις ΗΠΑ.

Η απαγόρευση έγινε γνωστή ως “laptop ban”, αφορούσε τις πτήσεις από χώρες της Μέσης Ανατολής προς τις ΗΠΑ και φυσικά προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Οι επιβάτες από συγκεκριμένες χώρες και αεροπορικές εταιρείες, δεν επιτρεπόταν να έχουν στις χειραποσκευές τους ηλεκτρονικές συσκευές όπως laptop ή tablet. Ο λόγος ήταν οι φόβοι για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Οι μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες για ενδεχόμενη τοποθέτηση βόμβας σε συσκευές όπως το iPad.

Tο Department of Homeland Security ανακοίνωσε πως η απαγόρευση που επιβλήθηκε τον Μάρτιο παύει πλέον να ισχύει. Η άρση της απαγόρευσης είχε ξεκινήσει από αρχές Ιουλίου όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως δεν θα ισχύει για τρεις αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής. Η ανακοίνωση έγινε μέσω του Twitter από εκπρόσωπο της Υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, αλλά υιοθετήθηκε λίγο αργότερα και από τη Μ. Βρετανία για πτήσεις από Μ. Ανατολή και Αφρική, η οποία προς το παρόν φαίνεται να τη διατηρεί.

 

techblog

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα