Do's & don'ts στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου

Do's & don'ts στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου

Τα Do’s

  • Πόστερ και κορνίζες στους τοίχους 

Αυτή η νέα τάση στη διακόσμηση ήρθε για να μείνει. Πολλοί από τους πιο γνωστούς interior designers, λατρεύουν τα τελευταία χρόνια να διακοσμούν το υπνοδωμάτιο που αναλαμβάνουν με κορνίζες και poster. Οι διακοσμητικές κορνίζες και τα posters, αποτελούν για εκείνους τα νέα έργα τέχνης, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ακριβούς πίνακες ζωγραφικής.

Τα αφαιρετικά μοτίβα θα σε μεταφερουν σε ένα ταξίδι χαλάρωσης και θα απαλύνουν τη πίεση από το άγχος της ημέρας. Με έναν πολύ απλό και οικονομικό τρόπο, μπορείς να κάνεις μέσα σε λίγα λεπτά τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας σου, να μοιάζουν με τη πιο μοντέρνα Art Gallery του εξωτερικού.

  • Φώτισε το χώρο σου

Ημιδιάφανες ή λευκές κουρτίνες θα προσφέρουν μια νότα καθαρότητας και φυσικού φωτισμού στο υπνοδωμάτιο, στοιχείο που θα σε κάνει χαρούμενο και ευδιάθετο όταν βρίσκεσαι σε αυτό. Αν πάλι δεν είσαι από τους τυχερούς, μπορείς να προσθέσεις φωτισμό με λάμπες που θα απογειώσουν τη διακόσμηση και θα δώσουν περισσότερη ενέργεια στο χώρο. Άλλη μια ιδέα, είναι να τοποθετήσεις ξύλινα φωτιστικά με καπέλο ή διάφανο πλεξιγκλάς με ζεστά χρώματα στις λάμπες και θα δεις αμέσως την αλλαγή στο χώρο σου.

  • Ανανέωσε τα υφάσματα

 Μπορείς να ανανεώσεις τα υφάσματα του υπνοδωματίου εύκολα και οικονομικά, αγοράζοντας ένα καινούργιο σετ παπλωματοθήκης και κάποια νέα σχέδια σε μαξιλαροθήκες και καλύμματα. Αμέσως, θα δεις ότι  θ’ αλλάξει το ύφος του χώρου. 

  • Βρες την ισορροπία

 Προσπάθησε να περιορίσεις τα περιττά έπιπλα στο υπνοδωμάτιο, καθώς αυτός είναι ο χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας. Βαλέ φρένο στο χάος που πιθανότατα έχεις δημιουργήσει, εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας διακοσμητικών αντικειμένων που έχεις αγοράσει κατά καιρούς. Ισορρόπησε τις επιλογές σου προκειμένου να εκπέμπει ο χώρος αυτός, απόλυτη αρμονία και γαληνή. 

Τα Don’ts

  • Όχι στα έντονα χρώματα και τις ταπετσαρίες 

Τα έντονα χρώματα και σχέδια στο χώρο του υπνοδωματίου δεν προσφερουν την αισθητική και την ηρεμία που επιζητάς μετά από μια κουραστική ημέρα.
Το πιθανότερο είναι τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το μπλε και το μωβ να αποσπάσουν τη προσοχή και να δημιουργήσουν το αίσθημα της ανησυχίας. Απέφυγε τα λοιπόν και προτίμησε χρώματα με συνοχή, που θα προσφέρουν ένα ισορροπημένο και γήινο αποτέλεσμα.

  • Πες αντίο στα πλαστικά φυτά

 Μη σκεφτείς στιγμή, να αγοράσεις πλαστικά φυτά για το χώρο αυτό. Μη θυσιάσεις τα χρήματα σου, γιατί θα έχεις σίγουρα αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς. Προτίμησε να τοποθετήσεις σε μια γωνιά του υπνοδωματίου ένα αληθινό φυτό της αρεσκείας σου. Τα αληθινά φυτά, δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και διώχνουν φυσικά τις τοξίνες.

  • Ξεφορτώσου τα περιττά διακοσμητικά στοιχεία

Θυμήσου πως η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος που ηρεμείς και χαλαρώνεις και όχι ο αποθηκευτικός χώρος για καθετί που αγοράζεις κατά καιρούς. Προτίμησε μια σύγχρονη και μοντέρνα διακόσμηση με καθαρές γραμμές, που να εστιάζει σε μίνιμαλ στοιχεία. Πες αντίο στα διακοσμητικά, που κρατάς σκονισμένα στα ράφια του δωματίου εδώ και αρκετά χρόνια και κράτησε τα απολύτως απαραίτητα. Κάποιο κερί, ένα φυτό ή το φωτιστικό στο κομοδίνο σου, αρκούν για να ολοκληρώσουν το χώρο και να μην επιβαρύνουν την ενέργεια του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα