Λεμονένιες μπάρες με μπισκοτένια βάση. Εύκολη συνταγή

19 Ιουνίου 2020, 13:00

Λεμονένιες μπάρες με μπισκοτένια βάση. Εύκολη συνταγή

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Προσαρμόστε στο μίξερ σας το εξάρτημα για τα κουλούρια και χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να πάρουν μια κρεμώδη υφή. Αναμείξτε το αλάτι στο αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε τα στο βούτυρο μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, μαζέψτε τη ζύμη και σχηματίστε μια μπάλα. Βάζοντας λίγο αλεύρι στα χέρια σας πιέστε τη ζύμη σε μια φόρμα 23Χ33 μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα περίπου ένα εκατοστό πάχος, χωρίς να σηκώσετε τα πλαϊνά τοιχώματα. Βάλτε για λίγο στο ψυγείο. Ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι που να χρυσίσει ελαφρά. Βγάλτε και αφήστε την να κρυώσει, χωρίς να σβήσετε το φούρνο.

Για τη γέμιση ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό και το αλεύρι. Ρίξτε το στη βάση προσεκτικά και ψήστε για 30-35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και να μην «τρέμει» στο κέντρο. Αφήστε να κρυώσει, κόψτε σε μπαράκια ή τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Διατηρείται στο ψυγείο.

Υλικά

Για τη βάση

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

112 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

300 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

6 πολύ μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

675 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμόνι

240ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι

150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση