Διακόσμηση σπιτιού: Ταξιδέψτε στον αγαπημένο σας προορισμό μέσα από μία φωτοταπετσαρία

Διακόσμηση σπιτιού: Ταξιδέψτε στον αγαπημένο σας προορισμό μέσα από μία φωτοταπετσαρία

Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι άκρως απαγορευτικά και το σύνθημα των ημερών είναι «Μένουμε Σπίτι» για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. 

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ονειρευόμαστε, να ταξιδεύουμε νοερά στα καλύτερα αξιοθέατα του κόσμου και να γευόμαστε με αυτόν τον τρόπο λίγη από την αύρα και την μαγεία τους.

Εμείς σας προτείνουμε να τοποθετήσετε υπέροχες φωτοταπετσαρίες με τα αγαπημένα σας αξιοθέατα σε ένα από τους τοίχους του σπιτιού σας κι όποτε οι καταστάσεις σας ζορίζουν να ταξιδεύετε μέσα από αυτές σε μέρη μακρινά και πλέον απαγορευμένα, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά πρωτίστως για λόγους υγείας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε δέκα υπέροχα αξιοθέατα διεθνούς φήμης: πύργους, κάστρα, γέφυρες, βουνά που θα χαρίσουν ένα εξωτικό αέρα στον χώρο σας.

Βλέποντας τα, σίγουρα θα διαπιστώσετε για ποιον λόγο προκαλούν δέος στου επισκέπτες τους και συγκεντρώνουν τον διεθνή θαυμασμό.

1. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι, Γαλλία

Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 324 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης το 1931.

Ο πύργος επικρίθηκε πολύ από το κοινό όταν κατασκευάστηκε, καθώς πολλοί είχαν την άποψη πως ήταν αντιαισθητικός. Οι καθημερινές εφημερίδες γέμισαν με οργισμένες επιστολές από την καλλιτεχνική κοινότητα του Παρισιού.

Ο μυθιστοριογράφος Γκυ ντε Μωπασσάν λέγεται ότι έτρωγε το μεσημεριανό του γεύμα στο εστιατόριο του Πύργου κάθε μέρα. Όταν τον ρώτησαν γιατί, απάντησε ότι ήταν το μοναδικό μέρος στο Παρίσι, από όπου κάποιος δεν μπορούσε να δει τον πύργο. Σήμερα, ο Πύργος ευρέως θεωρείται ότι είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι της διαρθρωτικής τέχνης.

 

2. Κολοσσαίο, Ρώμη, Ιταλία

Το Κολοσσαίο είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αρχικά γνωστό ως το Αμφιθέατρο του Φλαβιανού, το Κολοσσαίο ήταν το μεγαλύτερο κτίριο της εποχής. Μπορεί η θεόρατη δομή του να έχει περιέλθει σε ερείπια στις μέρες μας αλλά ακόμη παραμένει ένα επιβλητικό και όμορφο θέαμα.

 
 

Δείτε την πλούσια συλλογή από φωτοταπετσαρίες με το Κολοσσαίο.

3. Μπιγκ Μπεν, Λονδίνο, Μ. Βρετανία

Τα ανάκτορα του Ουεστμινστερ μαζί με τον Πύργο του Ρολογιού των Ανακτόρων το γνωστό μας "Μπιγκ Μπεν" είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική εικόνα του Λονδίνου που συνήθως συνδυάζεται με τη φωτογραφία ενός διώροφου κόκκινου λεωφορείου στο φόντο.

 

4. Το Σινικό Τείχος της Κίνας

Το Σινικό Τείχος της Κίνας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και πιο φιλόδοξα οικοδομήματα στον πλανήτη. Το τείχος ξεκινάει από τη θάλασσα και διασχίζει βουνά, ποτάμια, ερήμους και κοιλάδες. Επέζησε των ανόδων και των πτώσεων πολλών αυτοκρατοριών της Κίνας.

 

5. Το άγαλμα της Ελευθερίας, Ν. Υόρκη, Η.Π.Α.

Είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο στον κόσμο, το σύμβολο της ελευθερίας και του αμερικάνικου ονείρου, που επί 100 και πλέον χρόνια υποδεχόταν τα εκατομμύρια των μεταναστών που έφταναν στο Έλις Άιλαντ. Εμπνευστής του ήταν ο γάλλος ιστορικός Εντουάρ ντε Λαμπουλέ, που πρότεινε την κατασκευή του μετά τον αμερικανικό εμφύλιο, προς τιμήν της γαλλοαμερικανικής φιλίας.

6. Μάτσου Πίτσου, Περού

Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου που βρίσκεται στο νότιο Περού είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα, που χάθηκε με απότομο τρόπο και που η εξέλιξη του ήταν και θα παραμείνει θέμα συζήτησης. Η δυσπρόσιτη θέση του Μάτσου Πίτσου έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ήταν το τελευταίο καταφύγιο των Ίνκας, στον αγώνα τους εναντίον των Ισπανών.

Το Μάτσου Πίτσου ψηφίστηκε ως ένα από τα επτά θαύματα του νεότερου κόσμου.

7. Ταζ Μαχαλ, Ινδία

Το Τατζ Μαχάλ είναι κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στην Ινδία, κτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα. Το συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο Σαχ Τζαχάν Μογγόλος αυτοκράτορας (Σάχης) προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού.

8. O κεκλιμένος Πύργος της Πίζας, Πίζα, Ιταλία

Το «σήμα - κατατεθέν» της Πίζας. Πρόκειται για το καμπαναριό του καθεδρικού ναού της ιστορικής πόλης της Ιταλίας, που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η κλίση του αρχικά κατά 5,5 μοίρες, εξαιτίας της καθίζησης του εδάφους, το κατέστησε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα του κόσμου.

Το οικοδόμημα, από πέτρα και μάρμαρο, είναι κυλινδρικό. Αποτελείται από 8 ορόφους με 296 σκαλιά κι έχει ύψος 55,86 μέτρα. Η πρωτοβουλία για την ανέγερσή του ανήκει σε μία πλούσια χήρα της Πίζας, τη δόνα Μπέρτα ντι Μπερνάρντο, η οποία διέθεσε το πρώτο χρηματικό ποσό (60 σόλδια) στις 5 Ιανουαρίου 1172. Ένα χρόνο αργότερα, στις 9 Αυγούστου 1173, τέθηκε ο θεμέλιος λίθος και πέντε μέρες αργότερα ξεκίνησαν οι εργασίες, που ολοκληρώθηκαν 199 χρόνια αργότερα, το 1372.

 

9. Η κρεμαστή Γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσισκο

Η Golden Gate Bridge είναι κρεμαστή γέφυρα που εκτείνεται στο άνοιγμα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ως μέρος και των δύο, της Διαδρομής 101 των ΗΠΑ και της Κρατικής Διαδρομής 1 της Καλιφόρνια, η δομή συνδέει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο, το βόρειο άκρο της χερσονήσου του Σαν Φρανσίσκο με την κομητεία του Μαρίν. Η Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια κατασκευής κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο, όταν ολοκληρώθηκε το 1937, και έχει γίνει ένα από τα πιο διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα του Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνιας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόσφατα ανακηρύχθηκε ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου.

 
 

10. Όρος Φούτζι, Ιαπωνία

Όταν κάποιος φέρνει στο μυαλό του την Ιαπωνία, μία από τις εικόνες που του έρχεται πρώτα, είναι το βουνό Φούτζι (Mount Fuji). Το υψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, στα 3.776 μέτρα, είναι ορατό ακόμη και από την πρωτεύουσα Τόκιο, όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή.

Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα και επισκέψιμα βουνά και αποτελεί σύμβολο της Ιαπωνίας, εμπνέοντας πολλές μορφές τέχνης, όπως η φωτογραφία, η ζωγραφική, η ποίηση, αλλά και οι παραδοσιακές τοπικές μορφές τέχνης, όπως οι ξυλογραφίες ukiyo-e.

Το Φούτζι καλύπτεται συχνά από πυκνά σύννεφα, δημιουργώντας μια απόκοσμη, επιβλητική, μυστηριακή εικόνα, η οποία γίνεται ακόμη πιο όμορφη σε κοντινή απόσταση, από τις πέντε λίμνες που το περιβάλλουν.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα