Τι να κάνετε δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ξεκινά αύριο για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες ένα αρχιτεκτονικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δύο φεστιβάλ και μία έκθεση με το αρχείο του Μάνου Κατράκη.

Αρχιτεκτονικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο

Το πρωί του Σαββάτου στις 10.00 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει έναν αρχιτεκτονικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της θεματικής δράσης «Αρχιτεκτονικές Ματιές στην Πόλη» που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Την διαδρομή παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, ενώ έχει ως σκοπό της την γνωριμία των συμμετεχόντων με σημαντικά κτίρια του 19ου και 20ου αιώνα. Αφετηρία το κεντρικό κτίριο του ΠΙΟΠ, επί της Αγγέλου Γέροντα 6, στην Πλάκα. *Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως τις 15.00 το απόγευμα της Παρασκευής στο 210 3256924.

Φantasticon 2019

To Φantasticon είναι το πρώτο ευρύ και οργανωμένο φεστιβάλ τέχνης το οποίο έχει στόχο την επί της ουσίας υποστήριξη και διάδοση της κουλτούρας του φανταστικού στη χώρα μας. Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη λογοτεχνία, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τα παιχνίδια και τις εικαστικές τέχνες.

Μέσα από μια σειρά σχετικών με τον κόσμο του φανταστικού εκδηλώσεων, το φεστιβάλ προωθεί την περαιτέρω διεύρυνση αυτού του είδους τέχνης και τη διάδοσή του σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό.

Φέτος διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Φανταστικού και το Hellenic American College, στις 5 και 6 Οκτωβρίου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.Vegan Life Festival 2019

Το Vegan Life Festival Athens επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 23.00 το βράδυ.

Μετά τη μεγάλη φετινή επιτυχία των φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη και Χανιά, το Vegan Life Festival Athens ανοίγει τις πόρτες του για δύο μέρες γεμάτες απολαυστικό, vegan φαγητό, cruelty free αλλά και zero waste προϊόντα, ενημέρωση από ακτιβιστικές ομάδες, μοναδικές ομιλίες και εργαστήρια, δραστηριότητες για παιδιά και τη μεγαλύτερη συνάντηση ατόμων που ενδιαφέρονται για ένα φιλικότερο τρόπο ζωής προς τα ζώα, τον πλανήτη και τον άνθρωπο!

Έκθεση με το αρχείο του Μάνου Κατράκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η συλλογή του ηθοποιού Μάνου Κατράκη, δωρήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από τη σύζυγο του καλλιτέχνη τo 1994. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συλλογή, η οποία παρέμενε στον Δήμο Πειραιά επί 25 χρόνια και αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο της θεατρικής ιστορίας της Ευρώπης και σημαντικό πολιτισμικό γεγονός, το οποίο εκτείνεται πέρα από τα στενά όρια της πόλης μας.

Η σπουδαία αυτή συλλογή περιλαμβάνει υλικό από την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή: φωτογραφίες, χειρόγραφα, επιστολές, σκηνικά αντικείμενα, κοστούμια, κλπ. Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο θεατρικό αρχείο, ενός μόνο καλλιτέχνη, που βρίσκεται συγκεντρωμένο σε ένα μοναδικό φορέα στην Ελλάδα.

H έκθεση για τη συλλογή του Μάνου Κατράκη διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Ωράριο Λειτουργίας: 10.00-14.00 και 17.00-20.00 (Κλειστά Σάββατο και Κυριακή απόγευμα)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα