Facebook
Twitter
Google +
Linkedin

Βιβλίο - πρόταση για το καλοκαίρι. Νάσος Λαναράς: Αιχμάλωτος των 7 νάνων

12 Ιουλίου 2019, 13:54 | Ελεύθερος χρόνος

Βιβλίο - πρόταση για το καλοκαίρι. Νάσος Λαναράς: Αιχμάλωτος των 7 νάνων

Αιχμάλωτος των 7 νάνων είναι το νέο βιβλίο του Νάσου Λαναρά που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σιδέρη.

Πρόκειται για το τρίτο μυθηστόρημα του συγγραφέα, που θα ταξιδέψει τον αναγνώστη στον κόσμο του Ηρακλή Κομνηνού, ενός ζωγράφου που αφηγείται  πως απο απελπισία έφτασε στο έγκλημα και ποιοι τον ώθησαν μέχρι εκεί.

Ο Νάσος Λαναράς, έχει γράψει επίσης τα βιβλία «50 νευρώσεις των Φαγκρή» και «Κασσιανής το αμάρτημα».από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ένα κρύο χειμωνιάτικο σούρουπο, ο ζωγράφος Ηρακλής Κομνηνός φτάνει δύσκολα σε μια απομονωμένη σπηλιά στη Βαράσοβα ̇ ένα αφιλόξενο, τραχύ βουνό, κάπου στη νότια Αιτωλία. Εκεί, έχει το ασκητήριό του – για πάνω από είκοσι χρόνια– ο τυφλός γέροντας Μιχαήλ και του ανακοινώνει κυνικά ότι θα τον σκοτώσει.

Αρχίζει να του εξηγεί τους λόγους που θα διαπράξει το έγκλημα, μέσα από την αφήγηση της ζωής του, η οποία περιλαμβάνει άλλους έξι φόνους. Η ιστορία του ξεκινά τη δεκαετία του ’50 και είναι η πορεία της μεγαλοαστικής οικογένειάς του μέσα στον χρόνο. Με μια περιγραφή επική, κοσμοπολίτικη, ζοφερή και υπαρξιακή, ξεναγεί τον ασκητή και τον αναγνώστη στην προσωπική του κόλαση, που ξεκίνησε στα παιδικά του χρόνια.

Βήμα-βήμα, παρουσιάζει επτά διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που συγκλίνουν σε μία και που τον έσπρωξαν στην απελπισία, την καταστροφή και εν τέλει στο έγκλημα. Όλα έχουν αφετηρία ένα βασανιστικό, ανίερο μυστικό που στοιχειώνει τη σχέση με τον πατέρα του. Στο θολωμένο μυαλό του ο θάνατος μοιάζει ιδανική λύση, συνδεδεμένος με έναν εφιάλτη που τον ταλαιπωρεί τα βράδια. Έτσι, ξεκινά μια σκυταλοδρομία φόνων, με σκοπό να την ολοκληρώσει σκοτώνοντας τον γέροντα μοναχό. Ως παθιασμένος ζωγράφος, δεν παραλείπει να δώσει την εικαστική πινελιά όταν σκοτώνει κάποιον, σκηνοθετώντας τον χώρο του εγκλήματος ως έργο τέχνης, με πηγή έμπνευσης διάσημα έργα ζωγράφων, δημιουργώντας κάθε φορά ένα tableau mort.

Ο Νάσος Λαναράς είναι δημοσιογράφος, μεσολογγίτικης καταγωγής και πολιτικός επιστήμονας, με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατευμένη τέχνη –από τον πρώιμο Μεσαίωνα έως τον β’ Παγκόσμιο πόλεμο–, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η πορεία του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1992 από την «Απογευματινή της Κυριακής» και έκτοτε συνεργάστηκε με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς (STAR CHANNEL, ALPHA, EΡT1, EΡΤ2, EΡT3) ως ρεπόρτερ, υπεύθυνος δημιουργικής ομάδας, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής, σε παραγωγές κοινωνικού, ψυχαγωγικού και ενημερωτικού περιεχομένου. Είναι δημιουργός σειράς ντοκιμαντέρ για το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ραδιοφωνικός παραγωγός και αρθρογράφος σε περιοδικά και ιστοσελίδες.

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του:

«50 νευρώσεις των Φαγκρή», 2013

«Κασσιανής το αμάρτημα», 2015

 

** Μπορείτε να το παραγγείλετε και on-line στα PUBLIC με έκπτωση στον παρακάτω σύνδεσμο….. ΕΔΩΔιαβάστε αποσπάσματα από το βιβλίο

Facebook
Twitter
Google +
Linkedin

Διαβάστε ακόμα
Τι μπορούν να κάνουν όσοι είχαν εισιτήρια για τη συναυλία Μαχαιρίτσα – Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο
Έξι χρόνια χωρίς τον Παύλο, έξι μέρες για τον Παύλο
Και αν στις διακοπές δεν είναι τα πράγματα όπως φανταζόμαστε;
Βούλισμα, Ίστρο: Οι εξωτικές παραλίες της Κρήτης που μοιάζει με την Καραϊβική!
Ο Αύγουστος στον κήπο μας
#My_Greece: Villages: Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τα χωριά της Ελλάδας
Booking.com
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ