Τέσσερις ιδέες για εξορμήσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τέσσερις ιδέες για εξορμήσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 Το πρώτο τριήμερο με καλοκαιρινή διάθεση πλησιάζει σε λίγες ημέρες, ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος φέτος πέφτει την Δευτέρα στις 17 Ιουνίου, και σχεδόν όλοι ονειρευόμαστε χρυσαφένιες ακρογιαλιές και τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά.

Παρακάτω ακολουθούν τέσσερις προτάσεις, νησιά και στεριανοί προορισμοί με θαλασσινή αύρα, σε κοντινή σχετικά απόσταση από την Αθήνα, οι οποίες βάζουν σε mood καλοκαιρινών διακοπών από τώρα κιόλας.
Σπέτσες

Ένα από τα πιο αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Σπέτσες φημίζονται για την ένδοξη ναυτική παράδοση, την αξιόλογη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα τους. Σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από την Πειραιά, απέχουν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μόλις 2 ώρες, ενώ προσεγγίζονται και οδικώς μέσω της Κόστα.

Γνωστές ως «Πιτυόνησος» και «Πιτυούσα» κατά την αρχαιότητα, οφείλουν το σημερινό όνομά τους στους ναυτικούς του Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, κατά την περίοδο 1821-1832, διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς μαζί με την Ύδρα και τα Ψαρά ήταν από τα πρώτα νησιά που εξεγέρθηκαν κατά των Τούρκων. Εκείνη την περίοδο μάλιστα, αναδείχτηκαν δύο από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του νησιού, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και ο Ανδρέας Μιαούλης.

Εδώ θα βρείτε λίγες (το νησί καταλαμβάνει μία έκταση 22,5 τ.χλμ.) παραλίες, αξιόλογες και ποιοτικές επιλογές σε ό,τι αφορά τη διασκέδασή σας, αλλά και πανέμορφες εικόνες και τοπία που σίγουρα θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το συγκεκριμένο νησί αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων για short breaks!
 Ερμιόνη

Από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές στο νομό Αργολίδας, η Ερμιόνη μοιάζει με στεριανό νησί, ενώ ξεχωρίζει για την αρχοντική αύρα και το γραφικό της τοπίο. Μικρή όσο πρέπει για ένα τριήμερο που τα έχει όλα, προσφέρει στους επισκέπτες της εικόνες απίστευτου κάλλους και στιγμές χαλάρωσης με θέα στα νερά του κόλπου ακριβώς μπροστά στης.

Μια στάση στο αρχοντικό Κρανίδι, αλλά και το κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι, στα όσα αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει κατά την επίσκεψή του στην Ερμιόνη.
Άνδρος

Το ξεχωριστό νησί του Αιγαίου, με την γοητευτική και κοσμοπολίτικη Χώρα, τις όμορφες παραλίες, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τη μεγάλη ναυτική παράδοση, ενδείκνυται για τα πρώτα μακροβούτια της σεζόν. Η κοντινή της απόσταση από την Αττική, το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες, την έχει αναδείξει σε δημοφιλή προορισμό, τόσο για μια εξόρμηση του Σαββατοκύριακου, όσο και για ημερήσια εκδρομή από το κλεινόν άστυ.

Η περιήγηση στη Χώρα της Άνδρου αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς ο πανέμορφος οικισμός είναι καλαίσθητος και φιλόξενος. Μην παραλείψετε τη βόλτα στον κεντρικό δρόμο μέχρι την πλατεία του Αφανή Ναύτη, εκεί που το νησί μοιάζει να βουτά στη θάλασσα. Πάνω στο μικρό νησάκι είναι χτισμένο το μεσαιωνικό ενετικό κάστρο κι ακολουθεί η βραχονησίδα με τον φάρο Τουρλίτη.

Απαραίτητη η στάση για καφέ κάτω από τα πλατάνια της πλατείας, αλλά και η επίσκεψη στα εξαιρετικά μουσεία της. Όπως το εκπληκτικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ναυτικό Μουσείο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει την πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή εκθεμάτων που συνδέονται με τη ναυτική ιστορία του νησιού.

Το λιμάνι του νησιού είναι το Γαύριο, πρωτεύουσα η Χώρα και ένας από τους πιο δημοφιλείς οικισμούς της το Μπατσί. Στις πιο φημισμένες παραλίες της οι Της Γριάς το πήδημα, Χρυσή Άμμος, Νημπορειό, Ζόργκος, Άχλα κ.α.
Γερολιμένας

Ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά της Λακωνικής Μάνης, ο Γερολιμένας βρίσκεται στο νότιο άκρο της Μάνης, βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Ταινάρου. Γνωστός και ως «Ιερός Λιμένας», πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι της Λακωνίας με την χαρακτηριστική άγρια ομορφιά της ευρύτερης περιοχής, που προσφέρει απίστευτες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στους επισκέπτες του.

Τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του γραφικού παραδοσιακού οικισμού αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, ενώ τα παραθαλάσσια γραφικά μαγαζάκια προσφέρουν φρέσκο ψαράκι και καφέ σχεδόν πάνω στο κύμα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει όλο και περισσότερο τουριστική ανάπτυξη με τους επισκέπτες να στρέφονται σε αυτό το γραφικό, μικρό αλλά όμορφο άκρο της Λακωνίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα