Avengers: To Endgame καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Avengers: To Endgame καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η τελευταία ταινία υπερηρώων Avengers: Endgame, που ξεπέρασε στη δεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας της στους κινηματογράφους τα 2 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Η ταινία της Marvel γίνεται έτσι μία από τις πέντε που έχει πιάσει αυτό το ρεκόρ στην ιστορία του κινηματογράφου και η δεύτερη εμπορικότερη μετά το Avatar.

Το νέο blockbuster της Disney σημείωσε πωλήσεις εισιτηρίων 145,8 εκατ. δολαρίων μόνο στους κινηματογράφους των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύρακο, λίγο πίσω από το ρεκόρ δεύτερου Σαββατοκύριακου που κατέχει το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνα» από το 2015. Παρά το γεγονός πως οι προβλέψεις των ειδικών ήθελαν τον Iron Man και την παρέα του να ξεπερνούν τα 153 εκατ. δολάρια, η επίδοση της ταινίας ήταν αρκετή για να εκθρονίσει τον Τιτανικό από τη δεύτερη θέση της λίστας με τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Στην τέταρτη θέση με τις υψηλότερες εισπράξεις συναντάμε τον Πόλεμο των Αστρων, στην επική επιστροφή του κόσμου των Τζεντάι το 2015, με την ταινία «Η δύναμη ξυπνά» και την πεντάδα κλείνει άλλη μια ταινία των Avengers, για το «Infinity War».

Είναι ενδεικτικό πως τέσσερις ταινίες από τον κόσμο της Marvel και την ομάδα υπερηρώων Avengers βρίσκονται στη δεκάδα με τις υψηλότερες εισπράξεις, ενώ μαζί με εκείνη για το Star Wars, συμπληρώνουν 5 ταινίες με τις υψηλότερες πωλήσεις που ανήκουν στον κινηματογραφικό κολοσσό της Disney.
Ποια είναι η πραγματικά πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών;

Η λίστα με τις πωλήσεις ωστόσο, δεν λαμβάνει υπόψη της το γεγονός πως ταινίες από τη δεκαετία του ‘60 ή ακόμη και τα ‘90s έκοβαν πολύ περισσότερα εισιτήρια, τα οποία στοίχιζαν βέβαια το ένα τρίτο της τιμής του εισιτηρίου στον κινηματογράφο σήμερα. Αναπροσαρμόζοντας τις εισπράξεις με βάση τον πληθωρισμό λοιπόν, στην πρώτη δεκάδα το σκηνικό αλλάζει ριζικά.

Η πιο δημοφιλής ταινία με αυτό τον τρόπο είναι το κλασσικό φιλμ «Οσα παίρνει ο άνεμος» και ακολουθεί ο «Πόλεμος των Αστρων», ο αυθεντικός, δηλαδή η πρώτη, πρώτη ταινία του Τζορτζ Λούκας από το 1977. Μέσα στη δεκάδα συναντάμε κλασικές ταινίες όπως το «Δόκτωρ Ζιβάγκο», στο νούμερο 8, το επικό θρίλερ του 1973 «Ο Εξορκιστής», καθώς και την ταινία κινουμένων σχεδίων από το μακρινό 1937, «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι».

Με αυτή την αναπροσαρμογή, η ταινία Avatar βρίσκεται στην 15η θέση, ενώ από τον κόσμο των Avengers συναντάμε ταινία από την 29η θέση και έπειτα. Ο «Τιτανικός» πρέπει να σημειώσουμε πως παραμένει ψηλά, στην πέμπτη θέση, αποδεικνύοντας πως την εποχή που κυκλοφόρησε προκάλεσε πράγματι «τσουνάμι» εισπράξεων στα σινεμά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα