COVID-19: Το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 5 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Novavax

Το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία για να αγοράσει 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 της Novavax, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ τους ερχόμενους μήνες, εν αναμονή έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει την επιλογή για επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις, δεν αποκαλύφθηκαν.

Το βασισμένο σε πρωτεΐνη εμβόλιο της Novavax θα χορηγείται σε δύο δόσεις και βρέθηκε ότι είναι αποτελεσματικό κατά αριθμού παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο. Αυτό θα είναι μια εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν ένα εμβόλιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία αγγελιαφόρου RNA (mRNA).

Οι περισσότεροι Ισραηλινοί έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech ή άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούν mRNA για να προκαλέσουν ανοσολογική απόκριση.

Το ισραηλινό υπουργείο πρόσθεσε ότι το εμβόλιο της Novavax έχει εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης και εξετάζεται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα