Κίνα – Σε αυστηρό lockdown πόλη με 1,2 εκατ. κατοίκους

Σε αυστηρό lockdown έθεσαν οι κινεζικές αρχές μια πόλη 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορoνοϊού.
Τρία ασυμπτωματικά κρούσματα κορoνοϊού ήταν αρκετά για τις αρχές για να θέσουν σε αυστηρό lockdown την πόλη Γιουζού που έχει λίγο πάνω από 1 εκατ. κατοίκους.

Οι πολίτες διατάχθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς σταμάτησαν, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων πλην των ασθενοφόρων και άλλων υπηρεσιακών οχημάτων.

Όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι χώροι διασκέδασης έκλεισαν και επιτρέπεται η λειτουργία μόνο σε εταιρείες που προμηθεύουν είδη πρώτης ανάγκης.

Lockdown έχει επιβληθεί εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες στην πόλη Σιάν σε άλλη επαρχία της Κίνας όπου από τον Δεκέμβριο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.600 κρούσματα. Όλοι όσοι νοσούν έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία σε ειδικούς χώρους όπου περνούν την καραντίνα ή λαμβάνουν θεραπεία.

Οι κινεζικές αρχές φαίνεται πως έχουν θορυβηθεί καθώς σε ένα μήνα ακριβώς είναι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα