Lockdown για τους ανεμβολίαστους σε Αυστρία και Σαξονία

Lockdown για τους ανεμβολίαστους σε Αυστρία και Σαξονία

Η επιδείνωση της κατάστασης σε Αυστρία και Γερμανία αναγκάζει τις κυβερνήσεις να λάβουν πολύ αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφύγουν το γενικό lockdown. Στην Αυστρία το μόνο έγγραφο που θα δέχονται πλέον για είσοδο σε κλειστούς χώρους θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και στη Γερμανία.

Ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων, στην Αυστρία σημειώθηκε χθες ρεκόρ προσέλευσης πολιτών για εμβολιασμό, με ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, κυρίως όπου ο εμβολιασμός μπορούσε να γίνει χωρίς ραντεβού. Από σήμερα, εκτός από την εργασία, για την οποία εξακολουθεί να ισχύει ο Κανόνας 3G, θα χρειάζεται κανείς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης προκειμένου να έχει πρόσβαση σε επιχειρήσεις εστίασης, στο λιανικό εμπόριο, στα κομμωτήρια, στα ξενοδοχεία, στα θέατρα, σε συναυλίες, σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα ισχύουν στο εξής για εννέα μήνες και θα ανανεώνονται μόνο με τη χορήγηση της ενισχυτικής εμβολιαστικής δόσης. Ανάλογη είναι η κατάσταση στη Σαξονία, το μεγαλύτερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, που εφαρμόζει γενικό περιορισμό της πρόσβασης σε χώρους και υπηρεσίες με εξαίρεση μόνο για τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

Μέχρι την 25η Νοεμβρίου σε ξενοδοχεία, εσωτερικούς χώρους εστίασης, εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε αυτές τις δύο ομάδες πολιτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα