Δεν προλαβαίνουν να καίνε τους νεκρούς από κορονοϊό σε κρεματόρια στο Δελχί

Κάτι παραπάνω από δραματική είναι η κατάσταση στην Ινδία εξαιτίας των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού. 
Το υγειονομικό σύστημα της Ινδίας βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης. Περισσότερα από 200.000 περιστατικά μολύνσεων καταγράφονται ημερησίως, 20 φορές περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τα ταξίδια από την Ινδία, αλλά σύμφωνα με αρμόδιες αρχές που επικαλείται η Daily Mail, ίσως να είναι πολύ αργά.

Μόλις σήμερα κατεγράφησαν 259.170 κρούσματα, το ψηλότερο ημερήσιο ποσοστό στον κόσμο και 1.761 θάνατοι, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό στην Ινδία, την ώρα που αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ότι η ινδική μεταλλαγή του ιού ενδέχεται να μην αντιμετωπίζεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Σε ολόκληρη τη χώρα τα κρεματόρια λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, προκειμένου να προλαβαίνου να αποτεφρώνονται οι σοροί των νεκρών από την Covid – 19.

Σύμφωνα με ειδικούς, που επικαλείται η Daily Mail, ενδέχεται η εν λόγω μεταλλαγή να είναι περισσότερο μεταδοτική από τις υπόλοιπες, επηρεάζοντας άτομα κάτω των 45 χρόνων.

Στις αρχές του έτους, οι αρμόδιες αρχές της Ινδίας ευελπιστούσαν ότι θα έχουν «νικήσει» την πανδημία, ξεκινώντας μαζικούς εμβολιασμούς.

 
Ωστόσο οι ίδιοι οι Ινδοί πολίτες δεν πειθάρχησαν στα μέτρα, έκαναν ακριβως τα αντίθετα από αυτά που πρότειναν οι επιστήμονες με αποτέλεσμα η πανδημία να επιστρέψει πιο επικίνδυνη από ποτέ:

«Σχεδόν κανείς δεν φορούσε μάσκα. Οι κοινωνικές αποστάσεις έπαψαν να ισχύουν στην πράξη και τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν σε θρησκευτικές τελετές, σε πάρτι, και σε αθλητικούς αγώνες», αναφέρει το βρετανικό μέσο.

Στα νοσοκομεία της χώρας οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξάνονται διαρκώς ενώ οι ιατροί της χώρας αναφέρουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ολοένα και πιο νέους ασθενείς , ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Τα κρεβάτια των εντατικών δεν επαρκούν με αποτελεσμα να τους βάζουν δύο δύο κάτω από άθλιες συνθήκες.  

Στο Δελχί, μια πόλη 29 εκατομμυρίων κατοίκων, επεβλήθηκαν χθες το βράδυ αυστηρά περιοριστικά μέτρα διάρκειας μίας εβδομάδας μήπως και πάρει μια ανάσα το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα