Παράξενη καμπάνια για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών προκαλεί αντιδράσεις

Παράξενη καμπάνια για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών προκαλεί αντιδράσεις

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δέχεται κριτική για μια νέα εκπαιδευτική καμπάνια για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών σχετικά με τη συναίνεση και την κακοποίηση.

Το online πρόγραμμα χρησιμοποιεί μεταφορές για να μιλήσει για την παρενόχληση και την έλλειψη σεβασμού, οι ακτιβιστές ωστόσο περιγράφουν τα βίντεο ως «παράξενα» και «ανησυχητικά».

Η κυβέρνηση απαντά πως το υλικό έχει φτιαχτεί με τη βοήθεια ειδικών, ως συμπλήρωμα στα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που παρέχονται ήδη στη χώρα

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα περιλαμβάνει πάνω από 350 βίντεο, ιστορίες και podcasts και εντάσσεται στο κρατικό πρόγραμμα Respect Matters, ώστε να διδαχθούν τα σχολιαρόπαιδα σεβασμό στις σχέσεις τους.

Σε ένα τέτοιο βίντεο, που έχει συγκεντρώσει την κριτική και προορίζεται για παιδιά 14-17 ετών, μια κοπέλα απλώνει μιλκσέικ στο πρόσωπο του αγοριού της χωρίς συναίνεση. Θέλει να μιλήσει για τη συμφωνία που χρειάζεται μεταξύ των δύο για να επιτραπεί κάτι τέτοιο.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται η εκπαιδευτική εκστρατεία σεξουαλικής αγωγής, θέλοντας να ξεδιαλύνει τους σεξουαλικούς μύθους από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Γυναικείες ωστόσο οργανώσεις και ακτιβιστές θεωρούν το περιεχόμενο επιβλαβές, καθώς αποφεύγει να κάνει χρήση ρητών λέξεων, όπως «σεξ» και «βιασμός», την ίδια ώρα που το κατηγορούν για αναληθοφανείς καταστάσεις.

Ενώσεις καλούν την κυβέρνηση να συνεργαστεί με οργανώσεις ειδικών πάνω στο θέμα, ώστε να αντικατασταθούν τα «παράξενα» βίντεο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα