Ινδία: Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων παγκοσμίως

 Πυρκαγιά ξέσπασε στο Serum Institute στην Πούνε της Ινδίας, όπου αυτή την περίοδο παρασκευάζονται εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του covid-19 της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα δίκτυα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν υπό κατασκευή χώρο μακριά από το σημείο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων. «Η εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων δεν έχει επηρεαστεί και δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή», δήλωσε πηγή από το Serum Institute, διευκρινίζοντας ότι «η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα νέο υπό κατασκευή εργοστάσιο».

«Έχουν σταλεί στο σημείο έξι ή επτά πυροσβεστικά οχήματα. Δεν διαθέτουμε άλλες πληροφορίες προς το παρόν σε σχέση με την έκταση της πυρκαγιάς ή για το αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι», διευκρίνισε ο διοικητής του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος.

Η εταιρεία ετοιμάζεται επίσης να παράγει ένα εμβόλιο που αναπτύσσεται από την αμερικανική εταιρεία, Novavax.

Με περισσότερα από δέκα εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού η χώρα έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, παρότι ο ρυθμός μόλυνσης έχει μειωθεί σημαντικά έπειτα από μια εκτόξευση που είχε σημειώσει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ωστόσο το ποσοστό θνησιμότητας είναι σχετικά χαμηλό.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμακευτικών προϊόντων στην Ινδία έδωσε την 1η Ιανουαρίου έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου κατά της Covid-19 της ΑstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα