Ο Ερντογάν είπε στην Μέρκελ ότι θέλει καλές σχέσεις με την ΕΕ, αλλά κάποιες χώρες βάζουν εμπόδια

Ο Ερντογάν είπε στην Μέρκελ ότι θέλει καλές σχέσεις με την ΕΕ, αλλά κάποιες χώρες βάζουν εμπόδια

Τη νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας συζήτησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης θέματα διμερών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας.

Οπως μεταδίδει  η Βάνα Στέλλου, από την Κωνσταντινούπολη για το real.gr, η τουρκική προεδρία αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι «Ο πρόεδρος Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης είπε ότι η Τουρκία θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις της με την ΕΕ, ευχαριστώντας την καγκελάριο Μέρκελ για την συνεισφορά και τις προσπάθειές της στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ».

Ο Ερντογάν επεσήμανε ότι υπάρχει ένα νέο «παράθυρο ευκαιρίας» για την ενίσχυση των σχέσεων Τουρκίας- ΕΕ, αλλά ορισμένες χώρες «προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κρίση» που θα ζημιώσει «αυτή τη θετική ατζέντα».

Στο πλαίσιο αυτό, η ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει πως ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε στην Μέρκελ ότι η ελληνική πλευρά «παρουσιάζει νέες δικαιολογίες» για να αποφύγει τις συνομιλίες με την Άγκυρα.

Συζήτησε επίσης την επικαιροποίηση της συμφωνίας του 2016 με στόχο τη μείωση της μετανάστευσης στην Ευρώπη ως αντάλλαγμα για οικονομική βοήθεια, η οποία θα είναι «το κλειδί για μια θετική ατζέντα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα