Επίθεση στη Νίκαια: Έλληνας ιερέας - Ίσως να είναι στόχος η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία

Επίθεση στη Νίκαια: Έλληνας ιερέας - Ίσως να είναι στόχος η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία

Η φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, έγινε κοντά στην περιοχή που βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Ο πατήρ Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, Ιερέας Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Νίκαιας - Κυανής Ακτής - Μονακό, ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σε εκκλησία της Νίκαιας, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι «είμαστε συγκλονισμένοι». Όπως εξήγησε, "ήμουν στον ναό και πληροφορήθηκα από τις αρχές εδώ για το συμβάν, μας ενημέρωσαν για να λάβουμε κάποια μέτρα προστασίας για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο που καραδοκεί από στιγμή σε στιγμή στη ζωή μας".

Σύμφωνα με τον ιερέα, "η συγκυρία αυτή τη στιγμή εξαιτίας των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας καθώς επίσης και η σχέση μεταξύ Μακρόν και Ερντογάν, η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή ενδεχομένως να είναι στόχος και γι' αυτόν τον λόγο έχουμε λάβει κάποια επιπλέον μέτρα και η αστυνομία έχει στείλει περιπολικό που βρίσκεται στην πόρτα της εκκλησίας μας". Ανέφερε επίσης ότι γνώριζε εδώ και χρόνια τον έναν νεκρό από την επίθεση, τον νεωκόρο της εκκλησίας και συμπλήρωσε πως "είμαστε σε μια κατάσταση αγωνίας, πλέον, το κακό παραμονεύει καθημερινά".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα