Ο Ακάρ στοχοποιεί το Καστελόριζο: Δεν μπορεί να έχει ΑΟΖ 40.000 τ.χλμ.

Ο Ακάρ στοχοποιεί το Καστελόριζο: Δεν μπορεί να έχει ΑΟΖ 40.000 τ.χλμ.

Η Τουρκία την ίδια στιγμή που προκαλεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, καλεί μέσω του Χουλουσί Ακάρ τις γειτονικές χώρες σε διάλογο για την επίλυση των διαφορών.

Καλούμε τους γείτονές μας, άλλα θεσμικά όργανα και οργανισμούς να κάνουν διάλογο. Ας συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να λύσουμε τα ζητήματα , δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατά την επίσκεψή του σε στρατιωτική άσκηση στην Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε "ότι το νησί των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων - Καστελόριζο ή Meis που απέχει μόλις 1,2 μίλια από τις τουρκικές ακτές και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα - δεν μπορεί να έχει περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40.000- τετραγωνικά χιλιόμετρα" και πρόσθεσε πως όταν η Τουρκία αντιτίθεται σε αυτό, όλοι το βλέπουν ως "πρόκληση".

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας είπε ότι παρόλο που η Άγκυρα τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της πολιτικής λύσης, δεν θα αφήσει τα δικαιώματά της να ακυρωθούν.

"Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό", όπως υπογραμμίσε. "Εξάλλου, είναι μάταιη προσπάθεια για τρίτα μέρη που δεν συμμορφώνονται με τη λογική και το νόμο,να προσπαθήσουν να θέσουν ορισμένους κανόνες ξεπερνώντας τα όριά τους, ή αναμένουν από εμάς να αποδεχτούμε αυτούς τους κανόνες". Ο Ακάρ επανέλαβε ότι η Τουρκία επιθυμεί ειρήνη στην περιοχή επιλύοντας τα ζητήματα μέσω διαλόγου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα