Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν εκκένωση της Μόριας και υποδοχή τους στη χώρα

Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν εκκένωση της Μόριας και υποδοχή τους στη χώρα

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε περίπου 40 πόλεις της Γερμανίας και αρκετές χιλιάδες άνθρωποι κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δεχτεί μετανάστες η ΕΕ και η Γερμανία, τόσο από το στρατόπεδο της Μόριας που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πρόσφατες φωτιές όσο και από άλλα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 3.000 άτομα συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Βερολίνο , περισσότεροι από 1.200 στο Αμβούργο και περίπου 300 στη Φρανκφούρτη.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση εκκένωση όλων των καταυλισμών στα ελληνικά νησιά και την υποδοχή των ανθρώπων στη χώρα τους. Η οργάνωση Seebrücke είπε ότι τα μεμονωμένα κράτη θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, καθώς η ΕΕ δεν προτάσσει καμιά ευρωπαϊκή λύση. Όπως ανακοίνωσε η οργάνωση, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε περισσότερες από 40 πόλεις. Τόνισε ότι 180 δήμοι και πόλεις στη Γερμανία είναι έτοιμοι να δεχτούν πρόσφυγες.


Η Διεθνής Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρευρέθηκε επίσης στις συγκεντρώσεις με το σύνθημα "Έχουμε χώρο!". Οι συμμετέχοντες έδειξαν αφίσες με επιγραφές όπως "Εκκένωση της Μόριας" και " Shame on you EU " ("Ντροπή σου ΕΕ"). Η εκκένωση του καταυλισμού είναι απαραίτητη λόγω των μη βιώσιμων υγειονομικών συνθηκών εκεί πριν από την πυρκαγιά, δήλωσαν οι ομιλητές.

Αρκετές ομοσπονδιακές πολιτείες συμφώνησαν να δεχτούν μετανάστες . Ωστόσο, ο Horst Seehofer's (CSU) απέρριψε τέτοιες προσπάθειες. Το υπουργείο πρέπει να εγκρίνει προγράμματα εισδοχής μεταναστών σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη επιμένοντας σε μια "ευρωπαϊκή διανομή" τους..

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα