Μάσκα και ιδρώτας έστειλαν τους Ευρωπαίους στις παραλίες

Μάσκα και ιδρώτας έστειλαν τους Ευρωπαίους στις παραλίες

Έχοντας ιδρώσει κάτω από τις μάσκες τους, οι Ευρωπαίοι έσπευσαν σήμερα στις παραλίες, όπου η περιφρόνηση στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης προκαλεί ανησυχία στις αρχές, τη στιγμή που πολλές χώρες διαπιστώνουν αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Στην περίπτωση της Γαλλίας, η χώρα πλήττεται από έναν «διαρκή» καύσωνα από την Πέμπτη, την ώρα που οι δείκτες παρακολούθησης της επιδημίας Covid-19 συνεχίζουν να επιδεινώνονται.

15 διαμερίσματα έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό για υψηλές θερμοκρασίες.

Το κύμα ζέστης, που αναμένεται να διαρκέσει έως την Τρίτη, δεν απαλλάσσει τους πολίτες από την υποχρέωση να τηρούν τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό, υπογραμμίζουν οι υγειονομικές αρχές.

«Να είστε προσεκτικοί, να διατηρούμε τα καλά αντανακλαστικά μας», προέτρεψε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν.

Κλειστές παραλίες

Στη Βρετανία, ο υδράργυρος κυμαίνεται στους 36 βαθμούς Κελσίου σήμερα στη νοτιοανατολική Αγγλία. Μία ημέρα πριν, τα θερμόμετρα έδειξαν 36,4 βαθμούς στο Χίθροου και στους βασιλικούς βοτανικούς κήπους Κιου (δυτικό Λονδίνο), με τη χθεσινή ημέρα να είναι η θερμότερη για μήνα Αύγουστο εδώ και 17 χρόνια.

Οι Βρετανοί πήραν τον δρόμο για τις παραλίες, όπως στο Μπόρνμουθ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπου οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν ένα μεγάλο τμήμα των ακτών αδυνατώντας να τηρήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης με κάθε ασφάλεια.

Στο Λονδίνο, ορισμένοι αναζήτησαν λίγη δροσιά στις τεχνητές λίμνες του πάρκου Χάμστεντ Χιθ, στα βόρεια περίχωρα της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ άλλοι πήγαν με το τρένο στις κοντινότερες παραλίες, όπως εκείνη του Μπράιτον, στη νοτιοανατολική ακτή.

Το ίδιο και οι Γερμανοί, που αναζητώντας λίγη δροσιά, κατευθύνθηκαν στα παράλια. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν σήμερα πως ορισμένες παραλίες στα βόρεια της χώρας, όπως και πολλές λίμνες θα παραμείνουν κλειστές λόγω της αδυναμίας να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των πολιτών.

«Τα πάρκα, οι λίμνες, οι παραλίες και οι πισίνες έχουν κατακλυστεί από κόσμο… Τηρείστε τις αποστάσεις μεταξύ σας και φοράτε τη μάσκα σας όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε το να είστε κοντά με άλλους», προέτρεψε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter.

Και το βόρειο τμήμα της Ευρώπης πλήττεται από τη ζέστη, με την 8η Αυγούστου του 2020 να είναι η θερμότερη που έχει ποτέ καταγραφεί στην Ολλανδία από το 1901, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας. Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 35 βαθμούς κελσίου και χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τις παραλίες της χώρας, μεταξύ αυτών στη Χάγη, όπου πολλοί αψήφησαν τις συνιστώμενες αποστάσεις, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το ρεκόρ ζέστης για μια 8η Αυγούστου καταρρίφθηκε στις Βρυξέλλες με 34,3 βαθμούς Κελσίου σήμερα το απόγευμα. Η χρήση των κλιματιστικών, εντούτοις, δεν συστήνεται από τις αρχές, εκτός από το σπίτι, καθώς ευνοεί τη διασπορά της Covid-19, προειδοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα