Υπόθεση Μαντλίν: Γερμανοί εισαγγελείς την θεωρούν νεκρή - Παιδόφιλος ο ύποπτος

Υπόθεση Μαντλίν: Γερμανοί εισαγγελείς την θεωρούν νεκρή - Παιδόφιλος ο ύποπτος

Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν σήμερα, Πέμπτη (04/06), ότι ερευνούν έναν 43χρονο Γερμανό που θεωρείται ύποπτος για δολοφονία και εκτιμούν ότι η Μάντλιν Μακάν, η μικρή Βρετανίδα που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007 σε ηλικία μόλις τριών ετών, είναι νεκρή.

"Το γραφείο του εισαγγελέα στο Μπράουνσβιγκ ερευνά έναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο με την υποψία της δολοφονίας. Από αυτό μπορείτε να δείτε ότι θεωρούμε πως το κορίτσι είναι νεκρό", δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπράουνσβιγκ, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε από δωμάτιο ξενοδοχείου στις 3 Μαΐου του 2007 στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους εκεί κοντά.

Γερμανός παιδόφιλος ο ύποπτος

Ένας 43χρονος Γερμανός άνδρας που ερευνάται για υπόνοιες δολοφονίας, είναι ο ύποπτος, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το BBC, ο ύποπτος, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ως Christian B, εκτίει ποινή φυλάκισης και πιστεύεται ότι βρισκόταν στην περιοχή όπου η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε, κατά τη διάρκεια των διακοπών της με τους γονείς της στην Πορτογαλία.

"Πρόκειται για παιδόφιλο που έχει ήδη καταδικαστεί για εγκλήματα εναντίον μικρών κοριτσιών και εκτίει την ποινή του", πρόσθεσε ο Εισαγγελέας.

Ο 43χρονος ύποπτος έχει βαρύ ποινικό μητρώο που αφορά σεξουαλικά εγκλήματα κατά μικρών κοριτσιών και γυναικών, αλλά και διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και θέρετρα διακοπών, καθώς και εμπορία ναρκωτικών.

Ο ύποπτος έχει χαρακτηριστεί λευκός και λεπτός, με κοντά ξανθά μαλλιά και ύψος περίπου 1,80. Η αστυνομία κυκλοφόρησε επίσης φωτογραφίες δύο οχημάτων - ένα VW τροχόσπιτο και ένα αυτοκίνητο Jaguar - που πιστεύεται ότι συνδέονται με τον άνδρα, καθώς και ένα σπίτι στην Πορτογαλία.

Οι Γερμανοί ερευνητές είχαν "στενή συνεργασία" με τους Βρετανούς και Πορτογάλους συναδέλφους τους προκειμένου να καταφέρουν βρουν αυτόν τον νέο ύποπτο και απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα