Προκλητικός Τσαβούσογλου: Η Αγία Σοφία αποτελεί ιδιοκτησία της Τουρκίας και έχει κατακτηθεί

Εμπρηστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και για το θέμα της Αγίας Σοφίας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Ελλάδας για την ανάγνωση του κορανίου. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι δεν εξεπλάγη, αλλά και ότι δεν πιστεύει την αναίδεια, όπως τη χαρακτήρισε της Ελλάδας να έχει άποψη για την Αγία Σοφία.

Δεν το πιστεύω. Πώς μπορούν να δείχνουν τέτοια αναίδεια; Εντός της επικράτειας της Τουρκικής Δημοκρατίας, δεν αποφασίζει η Ελλάδα πού και πότε θα διαβαστεί προσευχή (εζάνι), πού και πότε θα διαβαστεί το κοράνι. Η Αγία Σοφία αποτελεί ιδιοκτησία της Τουρκίας και έχει κατακτηθεί. Η Αγία Σοφία είναι κληρονομιά του Σουλτάνου Μωάμεθ, δεν καταλήφθηκε, κατακτήθηκε, είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνοντας ότι η Αθήνα είναι η τελευταία που έχει δικαίωμα να μιλάει, από τη στιγμή που είναι η μόνη πρωτεύουσα που δεν έχει τζαμί.

«Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που θα μας βάλει μυαλό. Η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα χωρίς τζαμί στην Ευρώπη. Είναι ανοησίες αυτά που λέει και ξεπερνάει τα όρια!», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προβάλλοντας ως «δικαιολογία» τον κορωνοϊό, απαγόρευσε τη λειτουργία των τζαμιών στη δυτική Θράκη. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε επίσης, σύμφωνα με το sigmalive.com, ότι όταν «έφυγαν» οι Τούρκοι από την Ελλάδα, εκείνη «κατέστρεψε τα τζαμιά μας», ενώ αντίστοιχα τα τελευταία 20 χρόνια της διακυβέρνησης Ερντογάν έχουν προστατευτεί οι θρησκευτικές μειονότητες, τα άλλα δόγματα και τα δικαιώματά τους, υπενθυμίζοντας ότι πριν από 2 χρόνια επισκευάστηκε η Σιδερένια Εκκλησία (σ.σ. που ανήκει βέβαια στη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία).

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Άγκυρα και ο ίδιος προσωπικό έτεινε χείρα φιλίας προς την Αθήνα, αλλά όταν πρότεινε σε συνομιλία του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να καθίσουν να μιλήσουν και να λύσουν όλα τα ζητήματα, πήρε –όπως ισχυρίστηκε- την απάντηση ότι «δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα