Κορονοϊός: Γερμανός που ταξίδεψε στην Κίνα βρέθηκε θετικός - Δεν είχε κανένα σύμπτωμα

Ένας Γερμανός μηχανικός, που επέβαινε στην πρώτη πτήση που μετέφερε Eυρωπαίους εργαζόμενους στην Κίνα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ως ασυμπτωματικός φορέας.

Ο άνδρας αυτός επέβαινε σε πτήση της Lufthansa από την Φραγκφούρτη με προορισμό της πόλη Τιανζίν, στην οποία επέβαιναν περίπου 200 άτομα, κυρίως Γερμανοί εργαζόμενοι στην Κίνα και οι οικογένειές τους.

Οι αρχές της Τιανζίν αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο 34χρονος μηχανικός βρέθηκε θετικός παρότι η θερμοκρασία του ήταν φυσιολογική και δεν είχε κανένα σύμπτωμα του κορωνοϊού.

Μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Όλοι οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον κορωνοϊό κατά την άφιξή τους στην Κίνα και θα μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Ο μηχανικός ήταν ένας από τρεις ασυμπτωματικούς φορείς του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα με τους άλλους δύο να είναι κρούσματα από το εσωτερικό της χώρας. Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα δεν έχει αναφέρει νέους θανάτους από covid-19 και ο συνολικός αριθμός των νεκρών παραμένει 4.634.

Η Κίνα έχει καθιερώσει ταχείες διαδικασίες εισόδου με πολλές χώρες -περιλαμβανομένων της Σιγκαπούρης και της Νότιας Κορέας- από τότε που διέκοψε τις διεθνείς πτήσεις στα τέλη Μαρτίου και επέβαλε απαγόρευση εισόδου στους περισσότερους ξένους.

Την πτήση της Lufthansa που έφθασε το Σάββατο στην Κίνα αναμένεται να ακολουθήσει μια άλλη πτήση τσάρτερ που θα αναχωρήσει από την Φρανκφούρτη με προορισμό την Σανγκάη την Τετάρτη.

Υπάρχουν περισσότερες από 5.000 γερμανικές εταιρείες στην Κίνα, σύμφωνα με το τοπικό Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Εκτός από την πτήση από τη Γερμανία το Πεκίνο έχει ανακοινώσει ότι κάποιοι υπήκοοι Σιγκαπούρης θα επιτραπεί να επιστρέψουν στην Κίνα στις αρχές Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα