Κορονοϊός-Ισπανια: Ξεπέρασε τους 200 ο ημερήσιος αριθμός νεκρών

Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από την covid-19 στην Ισπανία αυξήθηκε σήμερα ξεπερνώντας τους 200 για πρώτη φορά μετά τις 8 Μαΐου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την νόσο αυξήθηκε από τις 27.104 στις 27.321, καθώς 217 άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ταυτόχρονα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σήμερα σε 229.540.

Σε καραντίνα δύο εβδομάδων θα μπαίνουν από τις 15 Μαΐου όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να μειωθεί η διάδοση του νέου κορωνοϊούστην Ισπανία, αφού το lockdown, που ήταν ένα από τα αυστηρότερα που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη, βοήθησε στην επιβράδυνση της επιδημίας στη χώρα.

«Η ευνοϊκή εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας και η έναρξη της άρσης του lockdown απαιτούν ενίσχυση των μέτρων ελέγχου», εξηγεί η κυβέρνηση στην απόφασή της, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ισπανία θα μπαίνουν σε καραντίνα και θα τους επιτρέπεται να βγαίνουν μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα και για να μεταβούν σε κέντρα υγείας, καθώς και σε περίπτωση «κατάστασης ανάγκης» αναφέρεται στην απόφαση.

Η καραντίνα θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ισπανία από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 24 Μαΐου, οπότε πρόκειται να λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα. Η διαταγή για την καραντίνα μπορεί να παραταθεί μαζί με ενδεχόμενες παρατάσεις της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Μέχρι τώρα η Ισπανία έχει παρατείνει τους περιορισμούς τέσσερις φορές από τα μέσα Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα