Δράμα στις ΗΠΑ με τον κορονοϊό: 15.000 νεκροί και σχεδόν 430.000 κρούσματα

Δράμα στις ΗΠΑ με τον κορονοϊό: 15.000 νεκροί και σχεδόν 430.000 κρούσματα

Οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 15.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Με βάση τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 σε όλη τη χώρα είναι περίπου 430.000 Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 15.774 έχασαν τη μάχη με τον θάνατο, ανέφερε το Τζονς Χόπκινς.
Το νέο αρνητικό ρεκόρ της Νέας Υόρκης

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων, σε μία ημέρα, με 799 νεκρούς, όμως ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλός, είπε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, εκτιμώντας πως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λειτουργούν.

«Βρισκόμαστε στη φάση της επιπεδοποίησης της καμπύλης, είχαμε μια αύξηση των εισαγωγών της τάξης των 200», ο «χαμηλότερος αριθμός που έχουμε ποτέ καταγράψει από τότε που ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης», σημείωσε ο κυβερνήτης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες καταγράφεται ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ θανάτων, σε ημερήσια βάση. Χθες Τετάρτη, ο αριθμός των νεκρών σε ένα 24ωρο ανήλθε σε 779 νεκρούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα