Κορονοϊός: Δραματική αύξηση νεκρών στη Γαλλία - 833 σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός: Δραματική αύξηση νεκρών στη Γαλλία - 833 σε ένα 24ωρο

Δραματική αύξηση στον ημερήσιο αριθμό νεκρών από κοροναϊό σημειώνει η Γαλλία τη Δευτέρα, καταγράφοντας 833 νέα θύματα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν.

Δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη έρχεται μια μέρα από χθες, Κυριακή, όπου είχε καταγραφεί ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών μετά από αρκετές ημέρες (357). Έτσι, ο συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα από τον κοροναϊό ανήλθε σε 8.911.

«Δεν έχουμε φθάσει στο τέλος της πορείας αύξησης της επιδημίας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον στην καθημερινή ενημέρωσή τους οι Αρχές της Γαλλίας περιλαμβάνουν στην καταμέτρησή τους και τους αριθμούς αυτών που έχουν πεθάνει στα γηροκομεία, κάτι που δεν συνέβαινε τις προηγούμενες ημέρες.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό σημειώνεται πως από τον συνολικό αριθμό των νεκρών, οι 6.494 έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία (605 τις τελευταίες 24 ώρες), ενώ 2.417 πέθαναν σε άλλα ιδρύματα.

Συνολικά, νοσηλεύονται 29.722 προσβεβλημένοι από τον ιό και 7.072 άνθρωποι βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή τους να θεωρείται κρίσιμη. Μάλιστα, οι 94 εκ αυτών μπήκαν σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα