Κορονοϊός: Τουρκία και Αρμενία κλείνουν τα σύνορα με το Ιράν

Την απόφαση να κλείσουν τα σύνορά τους με το Ιράν πήραν Τουρκία και Αρμενία προκειμένου να προφυλαχθούν από τα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα, η Τουρκία αποφάσισε να κλείσει τη συνοριακή διάβασή της με το Ιράν ως ένα μέτρο πρόληψης προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, καθώς η Τεχεράνη ανέφερε 43 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό. Όλες οι οδικές αρτηρίες και οι σιδηροδρομικές γραμμές προς το Ιράν έκλεισαν στις 17.00 το απόγευμα, ενώ οι πτήσεις από το Ιράν έχουν ανασταλεί.

Οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ιράν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από το νέο κοροναϊό εκτός της Κίνας.

Ωστόσο, η Αρμενία κλείνει «για δύο εβδομάδες» τα χερσαία σύνορά της με το Ιράν και διακόπτει τις αεροπορικές συνδέσεις με την χώρα όπου πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα του ιού Covid-19, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

«Οι αεροπορικές συνδέσεις Ιράν-Αρμενία και η είσοδος προσώπων στην Αρμενία μέσω του συνοριακού περάσματος του Μέγρι», του μοναδικού ανάμεσα στις δύο χώρες, «διακόπτονται», ανακοίνωσε σε μήνυμά του στο Twitter. Η διακοπή θα ισχύσει για δύο εβδομάδες.

Ειδική επιτροπή επιφορτισμένη με την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού στην Αρμενία θα συνέλθει αύριο για να συζητήσει την λήξη περαιτέρω μέτρων.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιτρέψουμε να κατακλυσθούμε από τον πανικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το Ιράν έγινε σήμερα η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τον ιό Covid-19 εκτός της Κίνας, με 8 θανάτους

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα