Ελαζίγ: Τέλος οι έρευνες στο Ντιλέκ - Στήνονται 45 καταυλισμοί

Ελαζίγ: Τέλος οι έρευνες στο Ντιλέκ - Στήνονται 45 καταυλισμοί

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο κέντρο της πόλης Ελαζίγ, οι οποίες συνεχίστηκαν στα συντρίμμια των κτιρίων Dilek, ολοκληρώθηκαν μετά την εύρεση του άψυχου σώματος, του τελευταίου που έχασε τη ζωή του στο κτίριο που κατέρευσε από τον φονικό σεισμό..

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης των κτιρίων Dilek, που κατεδαφίστηκαν στην περιοχή Sürsürü, συγκεντρώθηκαν στα συντρίμμια μετά την απομάκρυνση και του τελευταίου θύματοςκαι πραγματοποίησαν μια μικρή τελετή. Διάφορες ομάδες προσεύχονταν για όσους έχασαν τη ζωή τους μετά την τελετή.

Στο μεταξύ, η Τουρκία πρόκειται να κατασκευάσει προσωρινά καταφύγια για να φιλοξενήσει 1.000 οικογένειες που επλήγησαν απο τον φονικό σεισμό στην ανατολική Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Οι προσωρινοί καταυλισμοί θα τοποθετηθούν στην κεντρική συνοικία Asagi Holpenk, θα έχουν ηλεκτρική ενέργεια και ζεστό νερό και θα κατασκευαστούν πλήρως σε 10 έως 15 ημέρες.

Σϋμφων αμε τις ανακοινώσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των σεισμοπαθών θα κατασκευαστούν καταυλισμοί σε 45 περιοχές στην πόλη.

Επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Μουράτ Κουρούμ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει την κατασκευή 2.000 νέων κατοικιών στην Ελαζίγ.

«Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε γρήγορα την αξιολόγηση των ζημιών και να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε ασφαλή και ασφαλή σπίτια για τους ανθρώπους μας», ανέφερε ο Κουρούμ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι 18 από τους 86 τραυματίες νοσηλεύονται στην Εντατική.

Από τους 1.607 τραυματίες, από το νοσοκομείο εξιτήριο πήραν 1.516 άτομα, ενώ 45 άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια κατοικιών και κτιρίων σώθηκαν, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD).

Συνολικά, υπήρξαν 948 μετασεισμοί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα